Ani proti Pelhřimovu se “A” týmu doma nevedlo

Po středeční prohře 1:3 s Vrchovinou zopakovali rosičtí fotbalisté stejný výsledek i s Pelhřimovem a po druhé za sebou doma prohráli. Zásluhou Přichystala šli sice domácí brzy do vedení, hrubými chybami v obraně ale nechali hosty výsledek otočit.

FC Slovan Rosice – FK Pelhřimov      1:3 (1:1)

Branky: 10. Přichystal – 25. a 61. Obranec, 48. Niederle

ŽK: 0 – 31. Niederle, 48. Bartoň

ČK: 0 – 74. Bartoň

Rozhodčí: Buček – Možíš, Mayer

Diváci: 130

Rosice: Zádrapa - Drbal (58. Moučka), Selinger, Huška, Vítámvás – Rybníček, Havlásek, Lang (68. Pecha), Chlup (73. Fojtík) – Přichystal, Malata (K)

Pelhřimov: Čermák – Čížek, Naniaš, Sládok – Kmoch (87. Chadim), Niederle, Homolka, Bartoň, Poul D. – Obranec (77. Poul V.), Krtek (K) (90. Duchan)

V dnešním zápase Slovan pokračoval v dlouhodobě nepřesvědčivých výkonech v domácích zápasech, když v pěkně rozehraném utkání podlehl hostujícímu Pelhřimovu jasně 1:3. Ze dvou domácích utkání v jednom týdnu tak nezískal ani bod a z celkových letošních 4 domácích zápasů získal pouze 4 body. 
 
Do utkání vstoupil Slovan bojovně a předváděl pěknou kombinační hru. Již v 10´ po kombinaci středem šel míč od Havláska na Malatu, od něj doprava na Rybníčka, který našel v malém vápně nabíhajícího Přichystala a ten otevřel skóre utkání – 1:0. Ve 13´ po vysokém míči z vlastní poloviny postupovali na jednoho obránce hostí Chlup s Malatou. Chlup vzal zakončení na sebe, místo přihrávky Malatovi zvolil střelu z hranice 16, míč však minul pravou tyč branky. V 17´ odcentroval od pravé čáry na hranici malého vápna v 16 hostí Drbal, míč z hlavy Přichystala však směřoval přímo do rukou brankáře Čermáka. V této době se hosté dostávali pouze k málo nebezpečným střelám z prostoru okolo 16 Slovanu. Místo využití převahy ke zvýšení vedení však přišla chyba v obraně domácích a vyrovnání stavu. Ve 25´ špatně zpracoval na polovině hřiště míč Huška, prohrál souboj s dotírajícím Obrancem, ten postupoval sám na Zádrapu v domácí brance a po kličce brankáři prostřelil vrátivšího se Hušku – 1:1.
 
Utkání rozhodla další chyba domácích hned v úvodu 2. poločasu. Huška u pravé tyče vlastní branky váhal s odkopem míče až o něj přišel a Niederle střelou pod břevno otočil stav utkání na stranu Pelhřimova – 1:2. V následujícíh 5-ti minutách hosté ještě dvakrát nebezpečně vystřelili z hranice 16. V 61´ po ztrátě míče domácími na polovině hřiště se protlačil přes Selingera do 16 Slovanu Obranec a přesnou křížnou střelou do zadního horního rohu branky vstřelil svůj dnešní druhý gól – 1:3. Hosté byli po celý druhý poločas nebezpečnější a domácí hráče nepustili do žádné střelecké šance. Ti ke změně stavu nevyužili ani přesilovku v závěrečné čtvrthodině zápasu, když byl v 74´ po druhé žluté kartě vyloučen hostující Bartoň. Oproti tomu v 79´ dovolili domácí ve své 16 dvakrát po sobě nebezpečně vystřelit Krtkovi.

V dalším kole jede “A” tým Slovanu do Hodonína, kde se bude snažit získat zpět ztracené body. Utkání se hraje v sobotu (19.9.) od 16:00.

Kategorie: A tým