“A” tým podlehl v generálce druholigovému Vyškovu 2:0

V posledním přípravném utkání před začátkem mistrovského jara podlehli fotbalisté “A” týmu Slovanu druhému týmu Fotbalové národní ligy Vyškovu 2:0.

MFK Vyškov – FC Slovan Rosice       2:0 (1:0)

Branky: 17. Lacík, 57. Toure

ŽK: Fulnek – 0

Rozhodčí: Raplík – Mojžíš, Hurych

Diváků: 100

Vyškov: Kinský (46. Jícha) – Ilko (46. Mafwenta), Dweh (46. Matys), Srubek (K) (46. Musa), Oulehla (46. Němeček) – Kinakimana (46. Traore), Mafwenta (46. Lahodný), Souaré (46. Jambor), Fulnek (46. Toure) – Alexis Alegue (46. Vintr), Lacík (46. Fahad)

Rosice: Zádrapa (46. Drobek) – Černý (K) (46. Kotásek), Zezula, Buchta, Praks (80. Kozel) – Kulík (60. Kršák), Novák – Přikryl (60. Dobrovodský), Koláčný (46. Selinger), Sedláček (46. Novotný) – Přerovský (26. Fila (67. Matula))

V 6. minutě rozvlnil po centru z pravé strany hlavou síť Zezula, jeho brance však předcházel útočný faul hostů. V 15. minutě se Přerovský ujal exekuce přímého kopu z 22 metrů, Kinský jeho střelu bez větších problémů kryl. V 17. minutě se za obranou Slovanu ocitl Lacík a tvrdou střelou pod břevno překonal Zádrapu – 1:0. Ve 20. minutě si Sedláček narazil míč s Koláčným, v dobré pozici však nastřelil pouze jednoho z obránců. O minutu později se na druhé straně v šanci Lacík, rychlý brejk domácích ale zakončil střelou vedle pravé tyče. Ve 35. minutě pálil po přihrávce Nováka tvrdě Koláčný, jeho projektil Kinský vyrazil. V poslední minutě prvního poločasu se z půlky hřiště řítil sám na Zádrapu Lacík, zakončil však nepřesně.

Ve 49. minutě se po narážečce s Filou dostal do zakončení Selinger, jeho technický pokus skončil těsně nad břevnem. V 57. minutě se po rychlé kombinační akci  domácích ocitl v šanci Toure a přízemní střelou překonal Drobka – 2:0. V 60. minutě obdržel přihrávku za hostující obranu Fahad, z úhlu zamířil vedle. V 65. minutě zkoušel technickou střelou z hranice velkého vápna překonat Drobka Traore, rosický brankář byl však připravený a jeho pokus kryl. Minutu na to běžel po Filově přihrávce sám na branku Novotný, tísněný jedním z domácích obránců ale Jíchu nepřekonal. Poslední větší příležitost zápasu měl v 72. minutě domácí Toure, který si z levé strany navedl míč doprostřed hřiště, odkud zamířil metr nad břevno.

V sobotu přivítají fotbalisté “A” týmu na domácím stadionu Baník Ostrava B. Výkop prvního jarního mistrovského utkání je ve 14:30.

Kategorie: A tým