Áčko nezvládlo v Kvítkovicích první poločas a prohrálo 4:3

Zápas dvou naprosto rozdílných poločasů nabídla páteční předehrávka 26. kola MSFL mezi Kvítkovicemi a Rosicemi. Zatímco první dějství ovládli domácí, kteří si vypracovali třígólové vedení, druhý poločas patřil jasně rosickým, vyrovnávací gól visící ve vzduchu ale nevstřelili.

SK Kvítkovice – FC Slovan Rosice      4:3 (3:0)

Branky: 30. (PK) a 33. Pernatskyi, 3. Dziuba, 47. Chovan – 49. Selinger, 61. Dobrovodský, 75. Sedláček

ŽK: Gerža, Kiška, Ilic, Dziuba – Dobrovodský, Novotný, Kulík

Rozhodčí: Tomanec – Svoboda, Brázdil

Delegát: Prokop

Diváků: 130

Kvítkovice: Kalina – Gerža, Ilic, Krakovčík (67. Smékal), Russmann – Chovan, Waclawik, Pernatskyi (K), Kiška (90+8. Guzik) – Rapavý (78. Němec), Dziuba

Rosice: Zádrapa – Kotásek, Kršák, Buchta, Praks (75. Novotný) – Novák – Přikryl, Selinger (K) (89. Kulík), Koláčný (46. Sedláček), Fila (75. Matula) – Přerovský (46. Dobrovodský)

V první minutě vyzkoušel Kalinovu pozornost střelou zpoza šestnáctky Novák, domácí golman jeho pokus kryl. Ve 3. minutě se poprvé měnilo skóre, když pěknou akci domácích zakončil střelou k levé tyči Dziuba1:0. V 7. minutě se po centru Kotáska ocitl v šanci Fila, nastřelil však pouze jednoho z obránců. Vzápětí se na druhé straně uvolnil šikovně Kiška, zamířil ale pouze do náruče Zádrapy. Ve 23. minutě dostali domácí výhodu přímého kopu z nebezpečné pozice, odkud Chovan těsně minul pravou tyč. Ve 29. minutě fauloval Fila pronikajícího Geržu a sudí Tomanec nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Pernatskyi a střelou doprostřed branky chladnokrevně zvýšil – 2:0. Ve 33. minutě odcentroval z pravé strany Chovan a domácí kapitán Pernatskyi přidal na zadní tyči svůj devátý gól v sezóně – 3:0. Zmar rosických demonstrovala střela Přerovského ze 42. minuty, která skončila vysoko nad. V poslední minutě prvního dějství zakončil pěknou kombinační akci domácích střelou nad břevno aktivní Pernatskyi.

Krátce po změně stran bylo pro hosty ještě hůř, když Chovan napřáhl z velké dálky a k překvapení všech skončil míč pod břevnem Zádrapovy branky – 4:0. Ve 49. minutě vykřesali rosičtí jiskru naděje, když se po akci Kotáska s Přikrylem prosadil umístěnou střelou z velkého vápna Selinger4:1. V 55. minutě mohl zkompletovat hattrick Pernatskyi, po standardní situaci ale pouze orazítkoval hlavou břevno. Poslední šanci si domácí vypracovali v 57. minutě, kdy Kiška pálil z úhlu do boční sítě. Po hodině hry přenesl Selinger hru doleva na Dobrovodského, který si od lajny navedl míč do středu hřiště, odkud výstavní střelou do pravé šibenice nedal Kalinovi šanci zasáhnout – 4:2. V 66. minutě pálil po akci Dobrovodského a Prakse z velkého vápna Kršák vedle. V 72. minutě přistrčil Kršák pod sebe míč Selingerovi, ten však přestřelil. V 75. minutě přihrál Kotásek na malé vápno Sedláčkovi, který střelou pod břevno snížil na rozdíl jedné branky – 4:3. V 78. minutě měl na hlavě vyrovnání Novák, Přikrylův roh ale zakončil přímo do rukavic Kaliny. V 82. minutě se po akci výborně hrajících Dobrovodského se Sedláčkem dostal do zakončení další střídající hráč Matula, jeho střelu srazil jeden z obránců na roh. Na začátku téměř desetiminutového nastavení pronikl do šestnáctky Novák, přihrál pod sebe Kršákovi a jeho střelu vyhlavičkoval z prázdné branky hrdina zápasu Pernatskyi. Minutu na to se rosičtí přece jen dočkali vyrovnání, Novákovu gólovou radost ale záhy utnul zdviženým praporkem pomezní rozhodčí.

V sobotu budou fotbalisté “A” týmu Slovanu hostit béčko Zlína. Výkop utkání je v 16:30.

Kategorie: A tým