“A” tým dostal v Poháru České stopku od Znojma

Pohár České pošty, 2. kolo, 13. 8. 2014  

Slovan Rosice – 1. SC Znojmo 1 : 3 (0:2)

 

Branky:  68. Huška – 5. Odehnal, 29. Kovačič, 90+2. Lacko

Žluté karty: 63. Polák, 86. Malata, 89. Huška – 67. Ledecký, 77. Okleštěk, 88. Žondra

Červené karty: bez

Rozhodčí:   Nenadál – Jiřík, Antoníček

Diváci: 380

Sestava Rosice:   Balčirák – Oprchal (82. Foral), Polák, Huška, Chlup – Michna, Lang, Havlásek (71. Selinger), Pšikal (63. Těžký) – Živný, Malata (K)

Sestava Znojmo Andrejko – Hříbek, Hudec, Odehnal, Hrazdílek – Kovačić (60. Buchta), Lacko (K), Okleštěk (89. Yonov) – Helísek (82. Stáňa), Žondra, Ledecký


 V rámci 2. kola Poháru České pošty podlehl “A” tým Slovanu Rosice v dramatickém utkání po boji druholigovému 1. SC Znojmo FK 1:3, po poločase 0:2.

Hosté se ujali vedení již ve 4. minutě, když Balčirákovi vypadl z rukou lehký Oklešťkův centr a Odehnal z bezprostřední blízkosti dorazil míč do branky – 0:1. Rosičtí mohli srovnat v 18. minutě, kdy Živný obešel hostujícího brankáře, jeho následnou přihrávku na Hušku ale na poslední chvíli odvrátil Lacko. Ještě větší příležitost k vyrovnání měli domácí ve 24. minutě, kdy se Malata šikovně zbavil Odehnala, tváří v tvář Andrejkovi ale těsně minul pravou tyč jeho branky. Co se nepovedlo domácím, povedlo se hostům, když ve 29. minutě přihrál Žondra na hranici šestnáctky Kovačićovi a ten přízemní střelou zvýšil na rozdíl dvou branek – 0:2. Zpět do hry se Rosice mohly vrátit ve 35. minutě, kdy byl po faulu na pronikajícího Malatu nařízen pokutový kop. K míči se postavil Živný, jeho pokus ale Andrejko zneškodnil. V závěru první půle se do nebezpečné příležitosti dostal znojemský Kovačić, Balčirák ale jeho střelu vyrazil. Přesto to byli hosté, kdo odcházel v poločase do kabin spokojenější.

Druhá půle začala daleko opatrněji než ta první. V první vážnější příležitosti se ocitl v 55. minutě Živný, který z 25ti metrů vyzkoušel Andrejkovu pozornost. V 60. minutě se do velké šance dostal znojemský Helísek, který postupoval sám na Balčiráka, domácí branku ale o kousek minul. Domácí se dočkali snížení v 68. minutě, kdy Michnův centr dostal za Andrejkova záda hlavou Huška – 1:2. Kontaktní branka vlila hráčům Slovanu krev do žil a ti postupně získávali více ze hry. Nejblíže k vyrovnání byl opět Huška, který v 88. minutě patičkou tečoval Michnovu střelu do protipohybu Andrejka, hostující brankář ale přeci jen konečky prstů dokázal vyrazit míč na roh. Znojmo pečetilo svoji výhru v nastaveném čase, kdy se do otevřené obrany dostal Lacko a chladnokrevně uzavřel skóre zápasu – 1:3.

Další zápas čeká “A” tým Slovanu již tuto sobotu, kdy na svém stadionu přivítá tým TJ Fatra-Slavia Napajedla. Utkání začíná v 16:30.

    

Kategorie: A tým