“A” tým postupuje v Poháru České pošty dál

Pohár České pošty, 1. kolo, 26. 7. 2014  

Žďár n/S – Rosice 1 : 3 (1:1)

 

Branky:  43. Russ – 32. Havlásek, 62. Foral, 88. Pšikal

Žluté karty: 54. Bureš, 59. Doležal – 28. Malata, 42. Pšikal

Červené karty: bez

Rozhodčí:   Reich – Ságl, Fridrichovský

Diváci: -

Sestava Žďár:   Hajný – Vomela (K), Toufar, Turek, Veselý – Bureš, Němec (75. Kunstmuller), Doležal, Mašek (70. Jun) – Russ (86. Otoupalík), Jurnečka

Sestava Rosice Balčirák – Konečný, Polák (38. Selinger), Huška, Vítámvás – Těžký, Lang, Havlásek, Pšikal – Foral, Malata (K)


 V prvním kole Poháru České pošty zavítal Slovan Rosice na půdu loni ještě třetiligového Žďáru nad Sázavou. V rámci domácího poháru se rosičtí utkali s dnešním soupeřem už potřetí za poslední čtyři roky a pokaždé byli úspěšnější.

V úvodních minutách byla na hřišti k vidění řada nepřesností na obou stranách. Postupem času se ale nepřesnosti začaly vytrácet, oba týmy zlepšily mezihru a začaly padat i branky. Do vedení se po pěkné kombinaci dostali rosičtí, když po akci Těžkého s Malatou vyslal druhý jmenovaný do úniku Havláska a ten střelou podél domácího brankáře otevřel skóre utkání – 0:1. Komplikace pro Slovan nastaly ve 38. minutě, když zraněného Poláka musel nahradit Selinger. Nově poskládaná obrana inkasovala po pouhých pěti minutách. Veselý prošel středem hřiště a následně přihrál za obranu na rozběhnutého Russe, který střelou na vzdálenější tyč srovnal stav utkání – 1:1. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Utkání rozhodla druhá půle, během níž měli hráči Slovanu po většinu času více ze hry. V 62. minutě potáhl Pšikal míč, naservíroval ho nabíhajícímu Foralovi a ten svojí první soutěžní trefou vrátil Slovanu vedení – 1:2. Definitivní rozhodnutí přišlo v 88. minutě, když Lang vyslal na polovině hřiště do samostatného úniku Pšikala, který celou akci zakončil šikovným lobem – 1:3.

Rosičtí tak dnes opět dokázali, že v domácím poháru se jim dlouhodobě daří. Ve druhém kole přivítají hráči Slovanu na svém hřišti druholigové 1.SC Znojmo FK, které zvítězilo v Líšni stejným výsledkem 3:1. Utkání se hraje ve středu 13. srpna (17:00). Úspěšnější z této dvojice poté vyzve vítěze duelu HFK Třebíč – FC Zbrojovka Brno.

V generálce na novou sezonu se představí rosičtí na domácím stadionu v sobotu 2. srpna, kdy budou od 10:30 hostit MSK Břeclav.

    

Kategorie: A tým