Áčko přišlo v nastavení o výhru, se Znojmem remizovalo 1:1

Přestože hráli fotbalisté “A” týmu Slovanu déle jak hodinu s výhodou jednoho hráče v poli, nedokázali z převahy a řady šancí vytěžit více jak bod, jelikož Znojmo v nastaveném čase srovnalo na konečných 1:1.

FC Slovan Rosice – 1.SC Znojmo FK       1:1 (0:0)

Branky: 77. Matula – 90+2. De Almeida

ŽK: Kršák – Frigerio, Grgič

ČK: 61. Fila – 20. Frigerio, 61. Ivanovič

Rozhodčí: Silný – Řezníček, Dorušák

Delegát: Vidlák

Diváků: 240

Rosice: Zádrapa – Němeček (80. Kršák), Zezula (K), Buchta, Praks  – Kulík (72. Dobrovodský), Novák – Sedláček (68. Matula), Koláčný, Fila – Přerovský (80. Goj)

Znojmo: Škugor – Pálfi (46. Grgič), Carneiro, Ivanovič (K), Frigerio – Neto de Sousa (46. Lukčo), De Vasconcelos, Trajkovič – Kilibarda (78. De Almeida), Gomes (68. Rachidi), Abdellaoui (56. Pereira)

První šance zápasu patřila hostům, když Neto de Sousa pálil v 8. minutě z úhlu do boční sítě Zádrapovy svatyně. O minutu později zkusil překvapit Škugora střelou zdálky Koláčný, i on však trefil pouze boční síť. Ve 20. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen znojmský Frigerio, čímž se výrazně změnil obraz hry. Do té doby aktivní hosté se začali bránit a spoléhat pouze na brejky a zdržování hry. Pro znojemské mohl krátce na to přijít dvojitý trest, když Přerovského přímý kop zakončil hlavou Kulík, Škugorovu branku ale přestřelil. Ve 30. minutě pálil po pěkné kombinační akci domácích znovu Koláčný, ani tentokrát však mezi tři tyče nezamířil. Ve 34. minutě rosickým zatrnulo, když se sám před Zádrapou zjevil Gomes, domácí brankář ale svůj tým podržel a hostujícího útočníka vychytal. Největší šanci prvního poločasu si rosičtí schovali do nastavení, kdy Přerovský našel centrem zprava hlavu Fily, který ovšem Škugora nepřekonal. Na konci dlouhého prodloužení prvního dějství pálil do třetice Koláčný, hostující golman byl opět připraven.

Domácí mohli jít do vedení hned na začátku druhého poločasu, kdy se po akci a centru Němečka ocitl ve stoprocentní šanci Fila, Škugor ale předvedl na brankové čáře fantastický zákrok a míč vyrazil. V 52. minutě se k nebezpečné střele dostal Praks, z dobré pozice přestřelil. O pět minut později stáli při znojemských všichni svatí, když se sám před prázdnou brankou ocitl Praks, hlavičkoval však do země a míč se následně odrazil nad břevno. Gólem neskončila ani hlavička Zezuly z 65. minuty, jelikož kapitán domácích o centimentry minul břevno Škugorovy branky. V 75. minutě se opět blýskl Škugor, který efektivním zákrokem zneškodnil hlavičku střídajícího Dobrovodského. Dvě minuty na to už se ale rosičtí dočkali, když rychlou akci Dobrovodského zakončil Koláčný ideální přihrávkou před prázdnou branku, kde byl připravený Matula a poslal domácí do vedení – 1:0. V 79. minutě mohl Matula skórovat podruhé, jeho tvrdou střelu ale opět zneškodnil skvělý Škugor. V 84. minutě mohl pojistku přidat i Koláčný, po individuální akci Goje však pálil metr vedle levé tyče. V nastaveném čase si do té doby neviditelní hosté vypracovali dvě standardní situaci, z nichž tu druhou dokázal střídající De Almeida proměnit a srovnat na konečných 1:1.

Ve středu zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Strání, kde se od 17:00 představí v rámci 1. kola MOL Cupu. Anglický týden pak zakončí áčko o tři dny později zápasem 3. kola MSFL v Uherském Brodě, kde se hraje v sobotu od 16:30.

Kategorie: A tým