Laciné branky stály “A” tým body, Baníku podlehl 3:1

Ve 4. kole Moravskoslezské fotbalové ligy podlehli fotbalisté “A” týmu Slovanu na domácím stadionu juniorce Baníku Ostrava 1:3 a stále tak čekají na první plný bodový zisk.

FC Slovan Rosice – FC Baník Ostrava B       1:3 (0:1)

Branky: 69. Koláčný – 14. a 90. Chvěja, 57. Reteno Elekana

ŽK: Koláčný, Dobrovodský, Novák – Holaň, Ferreira, Krupička

Rozhodčí: Slabý – Vejtasa, Grečmal

Delegát: Karas

Diváků: 210

Rosice: Zádrapa – Němeček, Zezula (K), Buchta, Praks (81. Goj)  – Kulík (61. Kršák), Novák – Sedláček (77. Dobrovodský), Koláčný (77. Přerovský), Matula (61. Novotný) – Fila

Baník: Markovič – Krupička, Měkota, Říha (K), Ferreira (86. Remiáš) – Látal (57. Málek), Grygar, Holaň (72. Šudák), Reteno Elekana – Drozd (86. Hapal), Chvěja

V 8. minutě sklepl Fila míč do palebné pozice Koláčnému, tomu však střela nesedla a z dobré pozice zamířil vedle. Ve 13. minutě se po individuální akci Sedláčka ocitl ve vyložené šanci opět Koláčný, zblízka ale zamířil přímo do rukavic Markoviče. Pravidlo nedáš – dostaneš platilo o minutu později, kdy se za obranou Slovanu ocitl Chvěja a svůj nájezd na Zádrapu zakončil útočník Baníku chladnokrevným lobem – 0:1. Ve 29. minutě zakončil Zezula přímý kop Koláčného hlavou vedle levé tyče. Ve 40. minutě mohl využít nedorozumění v zadních řadách Slovanu Látal, odkrytou branku ale o několik metrů minul. V nastavení prvního poločasu zkoušel štěští opět Koláčný, zpoza velkého vápna však přestřelil.

Šok pro domácí přinesla 57. minuta, ve které pouštěl Praks míč Zádrapovi, čehož využil Reteno Elekana, zmocnil se míče a dovedl jej do prázdné branky – 0:2. Opaření domácí nesložili zbraně a i nadále měli více ze hry, do šancí je ale pevná defenziva Baníku pouštěla jen sporadicky. Byli to naopak hosté, kdo byl blízko třetí brance, když sudí Slabý nařídil v 66. minutě v jejich prospěch pokutový kop. Ten ovšem Zádrapa bravurním zákrokem zlikvidoval a udržel tak domácí ve hře. Ti toho využili hned vzápětí, když Novák vybojoval míč pro Filu, který jej přihrál pod sebe Koláčnému a ten tvrdou střelou k bližší tyči propálil Markoviče – 1:2. Následný tlak domácích rozkouskovalo časté přerušování hry a když se neujala ani žádná ze standardních situací rosických, udeřili v poslední minutě ze standardky hosté. Přímý kop Reteno Elekany vyrazil Zádrapa přímo ke kopačkám Chvěji, který se zblízka nemýlil a uzavřel skóre zápasu – 1:3.

V sobotu čeká fotbalisty “A” týmu další těžké utkání, ve kterém se od 10:15 představí na hřišti největšího aspiranta na postup Třince.

Kategorie: A tým