Morenda připravila áčku druhou porážku v zimní přípravě

Druhou porážku v zimní přípravě zaznamenali v sobotu fotbalisté “A” týmu, když v tréninkovém centru brněnské Zbrojovky podlehli Moravské Slavii Brno těsně 2:1.

SK Moravská Slavia Brno – FC Slovan Rosice      2:1 (1:0)

Branky: 27. a 56. Šťourač – 74. Fojtík

Rosice: Zádrapa (46. Balčirák) – Matyska, Havlásek, Kršák, Šíp – Lang, Kugler (60. Rybníček) – Moučka (60. Makiš), Novotný, Pazourek – Malata (46. Fojtík)

Rosickým fotbalistům se dnešní utkání příliš nepovedlo. Opticky sice měli po celý zápas mírnou převahu, vinou malého pohybu a špatné kombinace si ale v utkání příliš šancí nevytvořili. To dokázal soupeř potrestat, když využil chyb v rosické rozehrávce a po dvou dobře zvládnutých rychlých protiútocích rozhodl o výsledku utkání.

První branka utkání padla ve 27. minutě, kdy Matyskovu nepřesnou přihrávku vystihl jeden z bránících hráčů Morendy, posunul míč na Veselovského, který pronikl až do vápna, předložil míč Šťouračovi a ten pohodlně otevřel skóre zápasu – 1:0. I druhá branka Morendy měla podobný průběh. V 56. minutě slibně rozvíjející se útok Slovanu zhatila Langova špatná přihrávka, následoval rychlý brejk na jehož konci byla Svobodova kolmice a přesná střela Šťourače podél padajícího Balčiráka – 2:0. Rosickým se podařilo snížit v 74. minutě, kdy po pěkné kombinační akci poslal Makiš míč do vápna Fojtíkovi, který přízemní střelou propálil brankáře – 2:1. I přes stupňující se tlak Slovanu v závěru zápasu už ale další branka nepadla a Moravská Slavia tak zvítězila 2:1.

Rosické fotbalisty nyní čeká náročný kondiční týden zakončený volným víkendem. Další přípravné utkání tak odehrají až v sobotu 5. března, kdy se od 11:00 představí na půdě třetiligového Vyškova.

Kategorie: A tým