V utkání áčka se Spartou Brno padlo celkem 8 branek

Ve středu odehráli fotbalisté “A” týmu čtvrté přípravné utkání, ve kterém remizovali na Spartě Brno 4:4. Rosičtí sice pokaždé vedli, utkání ale nakonec skončilo nerozhodně. V dresu Slovanu se dvěma asistencemi uvedl útočník třetiligového Vyškova Filip Novotný, o jehož příchodu se rozhodne v nejbližších dnech.

FC Sparta Brno – FC Slovan Rosice      4:4 (1:2)

Branky: 15. Loprais, 56. Foukal, 77. Lakatoš, 79. Ryšavý – 65. a 70. Pazourek, 6. Moučka, 35. Malata

Rosice: Balčirák (46. Zádrapa) – Vítámvás (5. Fojtík), Kršák, Šíp, Makiš – Lang, Rybníček – Moučka, Novotný, Pazourek – Malata

Už tak zdecimovaná sestava Slovanu utrpěla hned na začátku zápasu další ránu, když se v 5. minutě zranil obránce Vítámvás. Hned o minutu později se ale rosičtí ujali vedení, když Malata poslal do úniku Moučku, ten ve vápně obešel jednoho z domácích obránců a zamířil přesné k pravé tyči – 0:1. Sparta odpověděla v 15. minutě, když po levé straně utekl Ryšavý, míč předložil Lopraisovi a ten střelou do prázdné branky srovnal – 1:1. Poločasové vedení Slovanu zajistila pěkná kombinace ze 35. minuty, na jejímž konci byla přesná Novotného ulice na Malatu, který svoji šanci s přehledem proměnil – 1:2.

Domácím se podařilo opět vyrovnat v 56. minutě, kdy míč z rohového kopu propadl až na malé vápno k Foukalovi, proti jehož voleji neměl Zádrapa šanci – 2:2. V 65. minutě už rosičtí opět vedli. Novotný vyslal do úniku Pazourka, ten se na hranici šestnáctky šikovně zbavil jednoho z bránících hráčů a propálil Stehlíka v brance Sparty – 2:3. O pět minut později předvedl Pazourek další povedenou akci, když se ve vápně znovu uvolnil přes domácího obránce a střelou na zadní tyč zvýšil na rozdíl dvou branek – 2:4. Zpět do hry se Sparta vrátila v 77. minutě, kdy Lakatoš využil chybné rozehrávky rosické obrany a povedenou střelou snížil – 3:4. Poslední branka zápasu padla o dvě minuty později, když se z přímého kopu prosadil Ryšavý4:4.

V sobotu (20.2.) se utká “A” tým s Moravskou Slavií Brno. Utkání se hraje od 9:30 v tréninkovém centru Zbrojovky Brno v brněnských Ivanovicích.

Kategorie: A tým