V posledním přípravném zápase porazil “A” tým rezervu Slovácka 3:0

Povedenou generálku na jarní část sezóny mají za sebou fotbalisté “A” týmu Slovanu, když v neděli porazili v tréninkové centru Zbrojovky třetiligovou rezervu Slovácka jednoznačně 3:0.

FC Slovan Rosice – 1. FC Slovácko “B”      3:0 (2:0)

Branky: 7. Pazourek, 24. Malata, 59. Chlup

Rozhodčí: Mikyska – Polák, Lenfeld

Rosice: Zádrapa (46. Balčirák) – Vítámvás, Drbal (60. Rybníček), Kršák (46. Lang), Havlásek – Chlup, Selinger (60. Pecha), Huška, Novotný (60. Moučka), Pazourek (60. Fojtík) – Malata

Slovácko: Daněk – Suchý, Pilka, Machálek, Galuška, Vinkler, Zajíc, Prajza, Kovář, Mareš, Michna

Rosičtí šli do vedení už v 7. minutě zápasu. Selingerova zblokovaná střela se odrazila k Novotnému, kterého sice Daňek v brance hostí ještě vychytal, na následnou přesnou střelu Pazourka už byl ale krátký – 1:0. Hráči Slovanu byli i nadále aktivní. V 18. minutě běžel po narážečce s Malatou sám na hostujícího brankáře Huška, jeho střela ale skončila těsně vedle levé tyče. O tři minuty později předvedl podobnou akci Vítámvás, který si na polovině hřiště vyměnil míč s Malatou a postupoval z boku sám na Daňka. Jeho zakončení se ale mezi tři tyče nevešlo. Ve 24. minutě poslal Chlup dlouhý míč na Pazourka, který přešel přes dva bránící hráče a namísto zakonření zvolil přihrávku na Malatu, na kterého vzývala prázdná branka – 2:0. Ve 43. minutě se mohl Malata prosadit podruhé, povedenou individuální akci Selingera ale zakončil střelou vedle Daňkovy branky. Slovácko poprvé vystřelilo na branku Zádrapy až ve 45. minutě, střele jednoho z hostujících hráčů ale chyběla přesnost i razance.

Druhý poločas už neměl tak vysoké tempo jako ten první, obraz hry ale příliš nezměnil. Slovácko se snažilo o aktivní kombinaci, šance si ale vytvářeli pouze rosičtí. V 59. minutě poslal z pravé strany Novotný míč za obranu Pazourkovi, jeho povedenou střelu z hranice vápna Daněk pouze vyrazil a míč do sítě pohotově dorazil Chlup3:0. V 76. minutě mohl další branku přidat střídající Pecha, pro něhož to byl první start po více jak měsíčním zranění. Jeho střela z 20ti metrů se ale pouze otřela o břevno hostující branky. Brankovou konstrukci rozezvoněl o tři minuty později i Huška, který po rohovém kopu pro změnu nastřelil tyč. Další branka už v utkání nepadla a tak si rosičtí připsali zaslouženou výhru 3:0.

V prvním jarním mistrovském utkání přivítáme na vlastním stadionu FK Blansko. Utkání se hraje v sobotu (19.3.) od 15:00.

Kategorie: A tým