“A” tým představuje kádr pro jarní sezónu

S devatenácti hráči a třemi brankáři na soupisce vstoupí rosičtí fotbalisté do jarní části Moravskoslezské divize “D”. V ní se budou pod vedením nové trenérské dvojice Michal Kugler a Petr Čejka snažit vylepšit stávající nelichotivé 13. místo v tabulce. Oproti podzimu doznal kádr áčka řady změn.

Na hostování ze Zbrojovky Brno přicházejí obránce Michael Kršák (1991) a záložníci Michal Kugler (1993) s Davidem Pazourkem (1995). Defenzivu Slovanu dále vyztuží krajní obránce Petr Šíp (1986) z Blanska, ofenzivu naopak útočník Filip Novotný (1993) z Vyškova. Z hostování ve Svratce Brno se vrací záložník Jiří Pecha (1995) a brankářskou dvojici Jan Zádrapa – Petr Balčirák doplnil dorostenec Vojtěch Dočekal (1999). Prodlouženo hostování pak bylo Jiřímu Huškovi, Pavlu Drbalovi, Janu Zádrapovi (všichni Zbrojovka Brno) a Štěpánu Rybníčkovi (Sokol Březník).

Kádr naopak opustil útočník Ondřej Přichystal a záložníci Dalibor Dvořák, Ondřej Makiš a Tomáš Krejčí. Hostování ve Svratce Brno bylo prodlouženo Filipu Těžkému a Jan Pšikal po půlročním hostování v Bystrci odchází hostovat do Ráječka. Do Zastávky pak přestoupil Jaroslav Oprchal.

Kádr “A” týmu pro jarní sezónu:

Brankáři: 1 Peter Balčirák, 20 Vojtěch Dočekal, 31 Jan Zádrapa

Obránci: 2 Dominik Hibš, 3 Jan Vítámvás, 4 Michael Kršák, 5 Jiří Huška, 12 Tomáš Selinger, 14 Pavel Drbal, 19 Petr Šíp

Záložníci: 6 Radek Fojtík, 7 Michal Kugler, 8 Jakub Havlásek, 9 David Lang, 10 David Pazourek, 15 Tomáš Chlup, 18 Štěpán Rybníček, 21 Jiří Pecha

Útočníci: 11 Petr Malata, 13 Jakub Foral, 16 Dominik Moučka, 17 Filip Novotný

Kompletní změny v kádru naleznete zde, soupisku zde

Přípravné zápasy:

V zimní přípravě odehrálo áčko 7 přípravných utkání s bilancí čtyř výher, jedné remízy a dvou porážek, při celkovém skóre 19:13. Do utkání zasáhlo celkem 23 hráčů. Nejvíce branek v přípravě nastřílel Petr Malata (5), o jednu trefu méně zaznamenal David Pazourek (4), dále pak Dominik Moučka (2), Jiří Huška (2), Lukáš Matyska (2) a po jedné brance vstřelili Michael Kršák, Radek Fojtík, Filip Novotný a Tomáš Chlup.

Slovan Rosice – Tatran Bohunice     3:4 (Matyska, Malata, Huška)
Slovan Rosice – Olympia Ráječko     3:0 (Malata 2, Kršák)
Slovan Rosice – MSK Břeclav     3:2 (Huška, Pazourek, Matyska)
Slovan Rosice – Sparta Brno     4:4 (Pazourek 2, Moučka, Malata)
Slovan Rosice – SK Moravská Slavia Brno     1:2 (Fojtík)
Slovan RosiceMFK Vyškov     2:1 (Novotný, Moučka)
Slovan Rosice – 1. FC Slovácko “B”     3:0 (Pazourek, Malata, Chlup)

Kompletní informace z přípravných utkání naleznete zde

Farmářská spolupráce s Čechií Zastávka bude pokračovat i v jarní části sezóny.

Kategorie: A tým