“A” tým neudržel v Pelhřimově vedení a prohrál 2:1

Přestože se rosiští ujali brzy vedení, Pelhřimov dokázal dvěma brankami skóre otočit a připsat si do tabulky tři body za výhru 2:1. Na konečné podobě výsledku má velký podíl hlavní rozhodčí, který svými výroky utkání hrubě ovlivnil.

FK Pelhřimov – FC Slovan Rosice      2:1 (1:1)

Branky: 45. (PK) a 70. Čížek – 11. Selinger

ŽK: 32. Vacek, 90+2. Naniáš – 45. Drbal, 45. Huška, 90+5. Malata

ČK: 0 – 55. Drbal

Rozhodčí: Nováček – Křenek, Hájek

Diváci: 160

Pelhřimov: Matiášek (46. Čermák) – Chadim, Čížek (K), Vacek, Homolka – Bartoň, Poul D., Homolka, Kostelecký (72. Sládok), Poul V. (89. Machač) – Naniaš

Rosice: Zádrapa – Kršák, Huška, Drbal, Šíp – Moučka (46. Chlup), Selinger, Novotný (66. Vítámvás), Kugler, Pazourek – Malata (K)

Vstup do zápasu vyšel rosickým výborně. V 11. minutě napřáhl z dálky Selinger a střelou k levé tyči Matiáškovy branky otevřel skóre utkání – 0:1. Poté se hra odehrávala převážně mezi oběma šestnáctkami s minimem šancí na obou stranách. To ale změnil závěr poločasu, kdy po centru z levé strany odpískal hlavní rozhodčí faul Drbala na Naniaše, Drbalovi udělil žlutou kartu a nařídil pokutový kop. Ten Čížek bezpečně proměnil – 1:1.

Zlom v utkání přišel v 55. minutě, kdy Drbal fauloval na půlce hřiště jednoho z domácích hráčů, za což viděl druhou žlutou a následně červenou kartu. Přesilovku využili domácí v 70. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil povedenou střelou zvovu Čížek – 2:1. O pár minut později byl v domácí šestnáctce jasně faulován Šíp, penalta se ale nepískala. Když už se zdálo, že si domácí výhru pohlídají, dokázal Huška v 95. minutě hlavou srovnat na 2:2. Hlavní rozhodčí branku nejprve uznal, o několik vteřin později ale své rozhodnutí nepochopitelně změnil a vyrovnávací branku odvolal.

V příštím kole přivítáme na domácím stadionu FK Hodonín. Utkání se hraje v sobotu od 16:00.

Kategorie: A tým