“A” tým: Výborný výkon přinesl výhru 2:0 nad Hodonínem

Utkání 22. kola s favorizovaným Hodonínem bylo zahájeno minutou ticha na počest dlouholetého trenéra, pořadatele a fanouška rosického fotbalu Rostě Dubského, který v pondělí tragicky zahynul. Poté viděli diváci na stadionu Slovanu velmi kvalitní divizní utkání zakončené zasloužeou výhrou domácích 2:0.

FC Slovan Rosice – FK Hodonín      2:0 (0:0)

Branky: 47. (PK) Malata, 62. Moučka

ŽK: 38. Lang, 74. Moučka, 81. Havlásek, 87. Malata – 37. Konečný

Rozhodčí: Ogrodník – Tomanec, Macháč

Diváci: 220

Rosice: Zádrapa – Kršák, Huška, Havlásek, Šíp – Lang (57. Novotný), Kugler – Moučka (86. Vítámvás), Selinger, Pazourek (90. Pecha) – Malata (K)

Hodonín: Petráš – Privrel (52. Blahůšek), Konečný, Červinek, Fojtík – Holešinský, Paděra, Polách (K), Víšek (78. Kyselka), Šturma – Hanus

V Rosicích se střetli soupeři z obou konců tabulky, když domácí Slovan (14.) hostil jednoho z favoritů FK Hodonín (2.). Rozdíl v umístění však nebyl na hřišti vůbec znát. Do utkání vstoupili sebevědoměji hosté, kteří si kombinací ve středu hřiště vytvořili mírnou územní převahu. S přibývajícími minutami se domácí začali osmělovat a první nebezpečnou akci si vytvořili oni. V 11´ pronikl po levé straně hřiště domácí Šíp až k brankové čáře, jeho ostrou přihrávku před branku obrana Hodonína odvrátila, avšak opět na kopačky domácích hráčů, a celou akci zakončil z prostoru před 16 opět Šíp střelou nad branku. Po této akci byly až do konce poločasu k vidění od obou mužstev pěkné akce s nebezpečným zakončením. Již ve 14´ zakončil akci hostí nebezpečnou střelou z hranice 16 Polách, na přízemní míč mířící k levé tyči branky však stačil Zádrapa zareagovat a bezpečně jej chytil. V 17´ zahrával domácí Kugler přímý kop od levého rohového praporku, na centrovaný míč na zadní tyči nejvýše vyskočil Šíp a hlavou těsně minul horní roh branky. Ve 24´ při rohu z pravé strany “zakroutil” domácí Pazourek míč přímo do branky a brankář Petráš spolu s obranou s obtížemi nebezpečí odvrátili. Ve 28´ pronikal po pravé straně k 16 domácích Polách, uvolnil se přes Havláska a z ostrého úhlu přehodil jak vybíhajícího Zádrapu, tak i branku. Ve 34´ posunul na hranici 16 hostí Malata míč za obránce Pazourkovi, jehož následná střela ze 14 m mířila těsně nad branku. Ve 38´ byl těsně před 16 hostí sražen hodonínským Konečným pronikající Malata, který měl před sebou už pouze brankáře. Tvrdá střela z následného přímého kopu, který zahrál faulovaný Malata, trefila pouze pravou tyč branky. Podobnou příležitost měli v následující minutě i hosté po faulu Langa, Poláchova střela však prolétla vysoko nad branou.

Vstup do 2. poločasu vyšel podstatně lépe domácím. Ve 47´, po průniku Pazourka středem hřiště do 16 hostí a jeho střele, zahráli obránci rukou a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Malata – 1:0. Hra byla nadále vyrovnaná, domácí hráči však byli nebezpečnější. V 62´ předvedl domácí Moučka podobný průnik jako při první brance Pazourek. Při zakončení přes dotírajícího obránce prostřelil Petráše a zvýšil vedení domácích – 2:0. Hosté se snažili o změnu výsledku, jejich kombinační hra však postrádala rychlost a moment překvapení. Domácí obrana všechna hrozící nebezpečí s přehledem odvrátila a hráči Slovanu hrozili i nadále nebezpečnými protiútoky. V závěrečných minutách utkání mohli vedení domácích ještě pojistit Kugler se Selingerem, oba však ve svých nadějných akcích zvolili místo střely kličku, se kterou si obrana hostí poradila. Domácí hráči svým dnešním dobrým výkonem navázali na své předchozí domácí zápasy s Blanskem a Uh. Brodem a v oboustranně bojovném utkání, které se muselo všem přítomným divákům líbit, zcela zaslouženě zvítězili.

V příštím kole zajíždějí hráči Slovanu na půdu lídra tabulky SFC Stará Říše. Utkání se hraje v neděli od 16:00.

Kategorie: A tým