“A” tým Slovanu si doma proti Ždírci připsal třetí výhru v řadě

Třetí výhru v řadě a navíc třetí utkání bez obdržené branky mají za sebou fotbalisté “A” týmu. Základ vítězství položili rosičtí v prvním poločase, kdy díky dvěma přesným zásahům nejlepšího střelce soutěže Petra Malaty a výstavní trefě Davida Pazourka vedli 3:0. Výhru pak pečetil ve druhém poločase hlavou Filip Novotný.

FC Slovan Rosice – Tatran Ždírec nad Doubravou      4:0 (3:0)

Branky: 9. a 36. Malata, 30. Pazourek, 80. Novotný

ŽK: 27. Kugler, 50. Moučka, 88. Chlup – 0

ČK: 0 – 75. Cestr

Rozhodčí: Drozdy – Černý, Mayer

Diváci: 190

Rosice: Zádrapa – Kršák, Huška, Drbal, Šíp – Havlásek (80. Vítámvás), Kugler – Moučka (73. Chlup), Selinger (66. Novotný), Pazourek – Malata (K)

Ždírec: Pometlo – Dvořák, Čalkovský (57. Cestr), Kolouch, Pátek – Klimeš (73. Fikar), Koutný (88. Malinský), Plíšek, Smejkal, Najman – Novotný

I dnes pokračovali hráči Slovanu v dobrých jarních výsledcích a s přehledem porazili hostující Ždírec. V utkání se většina podstatného udála v 1. poločase, který se většinu času odehrával pod taktovkou hráčů Slovanu na polovině hostí. Avšak první šanci v utkání měli již v 1´ hosté. Z přímého kopu z 30 m vyslal Čalkovský nebezpečnou střelou míč těsně nad branku Slovanu. Již v následující minutě ale zahrozil domácí Pazourek, který se uvolnil na 16 Ždírce a jeho technická střela těsně minula levou tyč branky. V 10´ zahrávali domácí roh z levé strany, odražený míč se dostal před 16 k Malatovi, který byl při jeho zpracování faulován. Následný přímý kop z cca 18 m Malata přesnou střelou k pravé tyči proměnil v první branku zápasu – 1:0. V 15´ opět nebezpečně vystřelil Malata, brankář míč mířící k pravé tyči s obtížemi vyrazil na roh. Ve 30´ vystihl chybu v rozehrávce hostí Malata, předal míč Pazourkovi a ten nádhernou střelou z 25 m “vymetl” pravý horní roh branky – 2:0. Ve 36´ domácí opět využili váhavou rozehrávku hostí, Kugler našel před 16 volného Malatu, který s přehledem prostřelil brankáře – 3:0. Ještě ve 42´ střílel nebezpečně zevnitř 16 Pazourek, brankář však jeho přízemní střelu zachytil.

Druhý poločas již na kvalitu poločasu prvního nedosáhl. Domácí hráli ze zabezpečené obrany a hra se tak odehrávala většinou na jejich polovině, ovšem bez efektu ze strany hostí. Vážnější akci podnikli domácí až v 63´, kdy po centru Kršáka z pravé strany do v 16 hostí a hlavičce Malaty tvrdě vystřelil Drbal, bohužel přímo do brankáře, a celou akci zakončil střelou nad branku z hranice 16 Moučka. V 75´ byl na hranci 16 sražen následně vyloučeným Cestrem pronikající Malata. Přímý kop zahrál Malata překvapivou přihrávkou do 16 na Chlupa, který mířil vysoko nad branku. Skóre utkání uzavřeli domácí v 80´ po akci po levé straně hřiště, kdy Pazourek vysunul podél čáry Vítámváse a po jeho centru přesně hlavičkoval před branku nabíhající Novotný – 4:0.

V dalším kole zajíždějí rosičtí fotbalisté do Žďáru nad Sázavou. Utkání se hraje v neděli 8. května od 16:30.

Kategorie: A tým