Áčko vyhrálo na Vrchovině a získalo důležité tři body

Velmi důležité tři body získali fotbalisté “A” týmu Slovanu, když v předehrávaném 30. kole zvítězili na Vrchovině 2:1. Vítěztsví znamená posun na 8. místo v tabulce a výrazné přiblížení se k záchraně.

SFK Vrchovina – FC Slovan Rosice      1:2 (0:2)

Branky: 52. vlastní – 5. Novotný, 19. Malata

ŽK: 30. Kovář, 47. Smetana – 13. Vítámvás, 15. Kršák, 76. Malata, 90. Drbal

ČK: 68. Smetana – 0

Rozhodčí: Cieslar – Kozubík, Zaplatilová

Diváci: 190

Vrchovina: Michalek – Smetana, Komínek, Michal (K), Bača (56. Šandera) – Blažíček (56. Russ), Žák, Nespěšný, Poul – Kovář (77. Wolker), Mbah

Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Huška, Kršák, Šíp – Havlásek, Kugler (42. Drbal) – Moučka (90. Chlup), Selinger, Novotný (75. Lang) – Malata (K)

Rosickým se vydařil vstup do zápasu. V 5. minutě vyslal Malata kolmici za obranu na Novotného a ten s trochu štěstí překonal Michalka – 0:1. V 19. minutě to vypadalo ze strany Slovanu ještě lépe. Malata vybojoval ve středu hřiště míč, prošel mezi dvěma obránci domácích a jeho křižná střela sice nejprve orazítkovala obě tyče Michalkovy branky, nakonec však míč skončil v síti – 0:2. Domácí si největší šanci první půle vypracovali ve 40. minutě, Kovářova střela z přímého kopu ale skončila těsně nad brankou Zádrapy. Těsně před koncem první půle musel vinou zranění opustit hrací plochu Michal Kugler, kterého vyřadil tvrdý faul domácího Blažíčka.

Krátce po změně stran využil Malata Smetanovy chyby v rozehrávce, sebral mu míč a domácí obránce musel následně hasit situaci faulem, za což viděl od hlavního rozhodčího pouze žlutou kartu. Z následného přímého kopu vyprášil Malata pouze rukavice Michalka. Domácí se vrátili do zápasu v 52. minutě, kdy si po centru z pravé strany vstřelil vlatní gól Huška – 1:2. Kontaktní branka vlila domácím krev do žil a ti zatlačili rosické do hluboké defenzivy. Sérii centrů a standartních situací ale výborně hrající obrana Slovanu odvrátila. Zřejmě nejblíže vyrovnání byli domácí v 60. minutě, Smetanova hlavička ale proletěla těsně nad pravou šibenicí. Důležitý moment přišel v 68. minutě, kdy Smetana sestřelil u postranní čáry Moučku, za což obdržel druhou žlutou a následně červenou kartu. Přesilovku mohli rosičtí využít v 74. minutě. Novotný vyslal do samostatného úniku Moučku, ten obešel domácího brankáře, ale nedokázal zasunout míč do prázdné branky. Moučka si své sólo zopakoval v 83. minutě, výborný Michalek ho však vychytal. Poslední možnost srovnat měli domácí v nastaveném čase, standartku ze strany ani následný roh ale nezahráli dobře a tak utkání skončilo těsnou výhrou Slovanu 2:1.

Po dvou venkovních utkáních se v sobotu představí fotbalisté “A” týmu opět na vlastním stadionu, kdy přivítají překvapení jara FK Šumperk. Utkání se hraje od 16:30.

Kategorie: A tým