Slovan v derby s Velkou Bíteší zvízězil 4:0 a vede tabulku

Páté utkání nového soutěžního ročníku, pátá výhra a popáté bez obdržené branky. To je bilance “A” týmu Slovanu Rosice po sobotním utkání s Velkou Bíteší, kterou hlavně díky výbornému výkonu ve druhém poločase porazil 4:0. Vysoké vítězství nad nováčkem soutěže posunulo Slovan do čela tabulky divize D, kterou vede na skóre před Hodonínem.

FC Slovan Rosice – FC Spartak Velká Bíteš      4:0 (0:0)

Branky: 50. Vítámvás, 71. Novotný, 81. Selinger, 85. Malata (PK)

ŽK: 73. Novotný, 81. Selinger – 25. Horký, 78. Střecha, 84. Rozum

ČK: 61. Nekuda (Bít)

Rozhodčí: Machač – Nejezchleb, Rosický

Diváci: 260

Rosice: Zádrapa – Kršák, Havlásek, Drbal, Vítámvás (74. Hibš) – Kugler, Šíp – Foral (63. Vaněk), Selinger, Novotný (79. Ovčačík) – Malata (K)

Bíteš: Pokorný – Kopáček, Střecha (K), Kerber, Horký (65. Mrňa) – Ivančík (58. Rozum), Chlup, Nekuda, Valsa, Pokorný – Cícha (80. Antoš)

Úvod utkání stejně jako celý první poločas nenabídl divákům příliš pohledný fotbal. První a asi největší šanci utkání si vytvořili hosté, když v 15. minutě napřáhl z dálky Kopáček a jeho střela se otřela o levou tyč Zádrapovy branky. Domácí poprvé zahrozili až ve 33. minutě, kdy Malata z přímého kopu těsně minul hostující branku. Ve 35. minutě nejprve Zádrapa kryl tvrdou střelu Cíchy a následně na druhé straně nebezpečně hlavičkoval Malata, opět však mimo tři tyče.

Druhý poločas už nabídl mnohem hezčí fotbalovou podívanou. V 50. minutě vyslal Novotný přesnou přihrávku za obranu Bíteše, kam si naběhl Vítámvás a střelou podél Pokorného otevřel skóre zápasu – 1:0. V 59. minutě předvedl hostující brankář výborný zákrok proti Malatově střele z přímého kopu. O minutu později předvedl další povedenou individuální akci Novotný a při samostatném úniku ho zezadu fauloval Nekuda, zacož byl následně vyloučen. Od této chvíle se na branku Bíteše valil jeden útok za druhým. V 65. minutě našel Šíp ve vápně střídajícího Vaňka, ten však pálil vedle. Stejně skončil i hlavičkový pokus Kršáka z 68. minuty. V 70. minutě utekl po pravé straně Novotný, míč naservíroval na malé vápno Vítámvásovi a ten ve vyložené pozici trefil pouze ležícího brankáře. Minutu na to už se ale Slovan dočkal. Šíp našel přesným centrem Novotného, který trefil míč hlavou ke vzdálenější tyči – 2:0. V 81. minutě se na velkém vápně hostí šikovně uvolnil Selinger a technickou střelou do pravého horního rohu zvýšil na 3:0. V 83. minutě zahrozili také hosté, tvrdou střelu Rozuma ale Zádrapa vyrazil. V 85. minutě byl v hostujícím vápně sražen Ovčačík a z nařízeného pokutového kopu uzavřel Malata gólový účet zápasu – 4:0.

Příští kolo zajíždějí fotbalisté Slovanu do Nového Města, kde se v neděli od 16:00 utkají s místním SFK Vrchovina.

5kolo pozvanka titulka bites

Kategorie: A tým