“A” tým otočil proti Břeclavi nepříznivý výsledek a zvítězil 2:1

Rosický Slovan narazil v 7. kole v jihomoravském derby na MSK Břeclav. Hosté se sice krátce po změně stran dostali díky Simandlově proměněné penaltě do vedení, rosičtí ale po brankách Havláska a Malaty výsledek otočili a zvítězili 2:1.

FC Slovan Rosice – MSK Břeclav      2:1 (0:0)

Branky: 56. Havlásek, 72. Malata – 49. Simandl (PK)

ŽK: 61. Vítámvás, 79. Kršák, 88. Šíp – 53. Svoboda, 57. Lapin

Rozhodčí: Černý – Pfeifer, Šula

Diváci: 210

Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Havlásek, Drbal, Kršák – Kugler (75. Foral), Šíp – Černý (89. Hibš), Selinger, Novotný (67. Vaněk) – Malata (K)

Břeclav: Kunický – Hloch, Smejkal, Ianosteac, Fiala – Lapin, Svoboda, Simandl (K), Wallish (64. Radkovič) – De Carvalho, Musil

Na středeční porážku v Uherském Brodě odpověděli hráči Slovanu vítězstvím, když po zlepšeném výkonu ve 2. poločase porazili těsně MSK Břeclav. V 1. poločase, kdy se většinou bojovalo o míč mezi oběma 16, si díky lepší kombinaci vynutili mírnou územní převahu hráči Břeclavi. Přesto z minima šancí jich bylo více na kopačkách domácích. V 7´ po autu zahrávaném z levé strany se dostal k zakončení domácí Černý, jeho přízemní střela z hranice 16 mířící k levé tyči skončila v rukou Kunického. Ve 23´ doběhl u pravého rohového praporku dlouhý míč za obranu od Havláska Černý a po jeho centru do 16 hlavičkoval z 12 m Malata vedle levé tyče branky. Podobnou akci předvedli ve 26´ hosté, kdy po přenesení hry Simandlem z levé strany hřiště k pravé autové čáře centroval do 16 domácích Lapin a nabíhající Musil hlavičkoval vysoko nad branku. Ve 32´ byl před 16 hostí faulován Malata a jeho následná střela z přímého kopu z 22 m obletěla zeď a skončila v náruči brankáře.

Nástup do 2. poločasu se vydařil hostům. Ve 47´ překvapivě vystřelil z levé strany 16 Fiala, Zádrapa však stačil míč vytěsnit nad branku. Ve 49´ fauloval za hranicí 16 Havlásek pronikajícího De Carvalha a nařízený pokutový kop proměnil Simandl přesnou střelou k levé tyči – 0:1. Na obdrženou branku odpověděli domácí v 56´, kdy na roh zahrávaný z levé strany Kuglerem vyskočil nejvýše Havlásek a hlavou vyrovnal – 1:1. V dalším průběhu utkání zlepšili domácí kombinaci a hra se většinou odvíjela na polovině Břeclavi. Velkou šanci si domácí vypracovali v 68´, kdy po kombinaci Kršáka s Malatou u pravé autové čáry si Malata navedl míč k hranici 16, napříč celé 16 přihrál nalevo Černému, který z vyložené pozice přestřelil branku. Vítězné branky se domácí dočkali v 72´, když střelu Kuglera z hranice 16 mířící k pravé tyči Kunický pouze vyrazil a dobíhající Malata dorazil míč do sítě – 2:1. Poslední nebezpečná akce zápasu byla k vidění v 76´, kdy Zádrapa vytahoval na roh nebezpečnou přízemní střelu Svobody mířící k levé tyči.

Příští neděli zajíždějí fotbalisté Slovanu do Polné. Utkání 8. kola se hraje v neděli od 15:30.

666kolo pozvanka titulka BRECLAV

Kategorie: A tým