I ve druhém přípravném utkání áčko vyhrálo, Ráječko porazilo 2:1

Přesně po 8 měsících se gólově prosadil kapitán “A” týmu Petr Malata a dvěma přesnými trefami zařídil výhru Slovanu nad čtvrtým týmem krajského přeboru Olympií Ráječko 2:1.

SK Olympia Ráječko – FC Slovan Rosice      1:2 (1:1)

Branky: 42. Horák – 25. a 86. Malata

Rozhodčí: Chabiča

Diváků: 50

Ráječko: Němeček – Zeman, Sedlák, Müller, Lidmila – Keprt R., Horáček, Sedláček, Horák – Keprt D., Sehnal (střídali: Nečas, Pernica, Sychra, Šmerda)

Rosice: Zádrapa (46. Balčirák) – Černý (75. Chlup), Buršík (46. Kršák), Drbal, Vítámvás – Kugler (75. Buršík), Šíp (46. Selinger) – Moučka (46. Foral), Selinger (18. Vaněk (80. Kozel)), Pazourek (46. Přichystal) – Malata

Do druhého přípravného utkání stále nemohla zasáhnout dvojice zraněných hráčů Jakub Havlásek s Filipem Novotným, ke kterým se dnes navíc přidali Jiří Tulaydan a David Strnad. Po zranění naopak poprvé naskočili Michal Kugler s Janem Vítámvásem.

První střelu na branku si ve 3. minutě připsal domácí D. Keprt, z úhlu ale Zádrapu nepřekvapil. Rosičtí poprvné zahrozili o minutu později, kdy Kugler po přiťuknutí Moučky pálil vysoko nad. V 5. minutě pálil z levé strany Vítámvás, Němeček jeho střelu kryl. Ráječko se mohlo dostat do vedení ve 22. minutě, kdy D. Keprt posadil zprava míč na hlavu Sehnala, kterého výborným zákrokem vychytal Zádrapa. Vzápětí se na druhé straně ocitl ve velké šanci Drbal, z malého vápna ovšem pouze orazítkoval břevno. Ve 26. minutě prodloužil v šestnáctce Moučka hlavou míč na Malatu a ten zblízka propálil Němečka – 0:1. Ráječko odpovědělo ve 32. minutě, kdy centr z pravé strany propadl na zadní tyč až k Horákovi, jeho pohotovou střelu však Zádrapa dokázal vyrazit. Krátce před poločasovou přestávkou se domácí vyrovnání přece jen dočkali. Ve 42. minutě se po špatně zahraném ofsajd sestému řítil sám na Zádrapu D. Keprt, brankář Slovanu sice jeho střelu dokázal vyrazit, ovšem pouze k nohám Horáka, který střelou do prázdné branky srovnal – 1:1. Rosičtí si mohli vzápětí vzít vedení zpět, Moučka se ale po centru Pazourka nedokázal ani nadvakrát prosadit.

Druhá půle měla podobný průběh jako ta první. Rosičtí měli územní převahu a Ráječko se spoléhalo na brejky, kterých ovšem po stažení Sehnala do zálohy výrazně ubylo. V 52. minutě se po akci Vaňka s Malatou ocitl ve velké šanci Kugler, z hranice penalty pálil ale pouze do rukavic domácího brankáře. Dvě minuty na to utekl po levé straně Vaněk, s míčem se dostal až před Němečka, trefil však pouze jeho nohy. Gólem neskončily ani střely Selingera z 61., Černého z 69. a Vaňka ze 73. minuty. V 78. minutě vyslal Přichystal za obranu Ráječka Selingera, tomu ve skórování zabránil domácí brankář včasným vyběhnutím. Vítěznou hlavičku měl na hlavě v 84. minutě Malata, kterého na malém vápně našel přesným centrem střídající Kozel, rosický kanonýr ale v jasné pozici mířil pouze do brankáře. O dvě minuty později si rosičtí celou akci zopakovali, tentokrát poslal zprava do vápna Ráječka přesný centr Foral a Malata se podruhé hlavou nemýlil – 1:2.

Příští týden se “A” tým představí na půdě vicemistra MSFL z Velkého Meziříčí. Utkání se hraje v sobotu od 10:00.

Kategorie: A tým