“A” tým zaznamenal v přípravě další výhru, ve Vyškově zvítězil 2:1

Povedenou zimní přípravu zažívají fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří v pátém přípravném utkání zvítězili na půdě čtvrého týmu MSFL MFK Vyškov. Rosičtí jsou tak s výjimkou remízového utkání s Líšní (3:3) prozatím v přípravě stoprocentně úspěšní.

MFK Vyškov – FC Slovan Rosice      1:2 (0:1)

Branky: 83. Přerovský – 42. Pazourek, 68. Foral

Rozhodčí: Popelák – Dadák, Raus

Diváků: 40

Vyškov: Machalický – Jeřábek, Check, Odehnal, Kuncl – Němeček, Lahodný, Koné, Zoue – Matocha, Přerovský (střídali: Praks, Krejčí, Božović, Sova)

Rosice: Zádrapa (65. Balčirák) – Černý, Buršík (46. Vítámvás), Drbal, Šíp – Kugler, Strnad (46. Selinger) – Vaněk (46. Moučka),  Novotný, Pazourek (46. Tulaydan) – Přichystal (46. Foral)

První šanci zápasu si vypracovali domácí, kteří v 8. minutě zahrávali rohový kop, Koného hlavička ovšem postrádala přesnost i razanci. V 15. minutě pálil z dobré pozice Matocha, jeho střela mířila pouze do rukavic Zádrapy. Rosičtí poprvé zahrozili ve 22. minutě, kdy Novotný přihrál zleva před branku Přichystalovi, kterého vychytal Machalický. Minutu na to na druhé straně pronikl až před Zádrapu Přerovský, rosický brankář ale dokázal jeho střelu zneškodnit. Blízko ke gólu byli fotbalisté Slovanu ve 28. minutě, kdy Drbalovi scházely po standardce Černého k zakončení do prázdné branky centimetry. Ve 34. minutě se na rohu domácí šestnáctky uvolnil Černý, jeho křižná střela proletěla metr vedle levé tyče Machalického branky. Ve 42. minutě vyvezl Černý míč, přihrál za obranu domácích Pazourkovi a ten svůj sólový nájezd zakončil přesnou střelou k tyči – 0:1. Druhý gól mohl ve 44. minutě přidat Vaněk, po akci Přichystala však nastřelil pouze břevno. V poslední minutě první půle hlavičkoval po rohu Koné, míč však nasměroval opět jen do rukavic připraveného Zádrapy.

V 54. minutě zahrával Černý standardní situaci z dobré pozice, Machalický jeho střelu vytěsnil na roh. V 65. minutě našel Kugler křižným pasem Moučku, ten obešel ve vápně jednoho z domácích obránců a následně byl faulován. Nařízenou penaltu však Novotný neproměnil, Tadeáš Sova jeho střelu dokázal vyrazit. O tři minuty později se rosičtí přeci jen dočkali. Tulaydan utekl po levé straně, našel před brankou volného Forala a ten střelou na přední tyč zvýšil – 0:2. V 75. minutě prošel Novotný středem hřiště, následně vyslal do samostaného úniku Forala, který tváří v tvář domácímu brankáři pálil pouze do jeho noh. V minutě 77. nebezpečně hlavičkoval po centru z pravé strany Božović, jeho pokus o kousek minul branku Slovanu. V 82. minutě podržel rosické Balčirák, který předvedl vynikající zákrok proti hlavičce Přerovského z bezprostřední blízkosti a míč dokázal vyrazit na roh. O minutu později už však rosický brankář kapituloval, když nedosáhl na přízemní střelu Přerovského z hranice šestnáctky – 1:2. V poslední šanci utkání se ocitl v 86. minutě Selinger, jeho hlavička po centru Kuglera ovšem skončila vysoko nad brankou.

V generálce na mistrovskou soutěž se fotbalisté “A” týmu utkají s Tatranem Bohunice. Utkání se hraje v sobotu od 11:00 na umělé trávě v Bohunicích.

Kategorie: A tým