V prvním jarním kole prohrálo áčko v Tasovicích 2:4

“A” tým Slovanu podlehl na úvod jara Tasovicím 2:4. Rosičtí neodehráli špatné utkání, po většinu zápasu měli více ze hry, utkání ovšem rozhodla efektivita v zakončení domácího Sokolu, který trestal každé jejich zaváhání.

TJ Sokol Tasovice – FC Slovan Rosice      4:2 (3:1)

Branky: 2. a 55. Lapeš, 11. a 41. Paul – 33. Vítámvás, 50. Malata

ŽK: Horáček, Fukal, Blahoudek, Konvalina – Buršík, Vítámvás, Černý, Pazourek

Rozhodčí: Marek – Líkař, Hanáková

Diváků: 140

Tasovice: Konvalina – Švarc, Mička (K), Rapouch, Horáček – Čermák (85. Garčic), Fukal, Blahoudek, Švejkar – Paul, Lapeš (75. Rygl)

Rosice: Zádrapa – Černý, Vítámvás (69. Novotný), Drbal, Kršák – Kugler (60. Přichystal), Buršík – Moučka (46. Krejčí), Selinger, Pazourek – Malata (K)

Už ve 2. minutě utkání vystihl Lapeš špatnou malou domů v podání rosických a svůj samostatný únik zakončil kličkou Zádrapovi a střelou do prázdné branky – 1:0. Slovan odpověděl v 6. minutě, kdy Pazourek přihrál zprava do šestnáctky Selingerovi, jeho střelu však domácí obrana dokázala zblokovat. V 9. minutě byl blízko vyrovnání Malata, který po pasu Pazourka postupoval zboku sám na Konvalinu, jeho střela ale skončila vedle pravé tyče. V 11. minutě rozehráli domácí rychle přímý kop z poloviny hřiště, za obranu hostů si naběhl Paul a pohotovou střelou prostřelil Zádrapu – 2:0. Ve 13. minutě zahrával Malata přímý volný kop z 18 metrů, jeho střela o centimetry minula levý horní roh branky. Snížení se rosičtí dočkali ve 33. minutě, kdy se po Kuglerově rohu nejlépe zorientoval v domácí šestnáctce Vítámvás a míč z otočky poslal ke vzdálenější tyči – 2:1. O tři minuty později se za tasovickou obranou zjevil osamocený Drbal, jeho lob ale Konvalina vyrazil. Vyrovnávací brankou neskončila ani situace z 38. minuty, kdy Malata hlavičkoval po rohu Pazourka nad. Ve 41. minutě dostali domácí výhodu přímého volného kopu, který Paul nádhernou střelou otřenou o tyč vrátil Tasovicím dvoubrankové vedení – 3:1.

Úvod druhé půle vyšel pro změnu lépe rosickým. V 50. minutě se po akci Buršíka s Pazourkem dostal míč do šestnácky, kde se přesnou střelou prosadil Malata3:2. Tato branka byla jeho jubilejní 100. v divizi. V 54. minutě stálo při domácích štěstí, když Pazourkův přetažený centr skončil na tyči a odražený míč si do vlastní sítě málem srazil Konvalina. Minutu na to opět udeřilo na druhé straně. Paulovo ofsajdové postavení využil Lapeš, který utekl zaskočené obraně Slovanu a střelou k tyči přidal svoji druhou branku – 4:2. V 63. minutě se v dobré pozici ocitl Paul, svůj únik z pravé strany zakončil prudkou střelou na přední tyč, kde ovšem pohotově zasáhl Zádrapa. V 71. minutě pálil po centru zprava z hranice šestnáctky Černý, jeho střela ale skončila vysoko nad. V 83. minutě střílel z podobné pozice Selinger, jeho pokus vytěsnil Konvalina na roh. Úspěchem neskončila ani hlavička Krejčího po Novotného rohu z 87. minuty. V poslední šanci utkání se v 89. minutě ocitl Pazourek, jehož střela z přímého kopu se otřela o boční sít branky.

O první jarní body tak budou fotbalisté “A” týmu bojovat příští sobotu, kdy na domácím stadionu přivítají Starou Říši. Utkání se hraje od 15:30.

18koloSKORE

Kategorie: A tým