Druhý přípravný zápas “A” týmu s Velkým Meziříčím skončil 2:2

Ve druhém přípavném utkání remizovali fotbalisté rosického Slovanu s třetiligovým FC Velké Meziříčí 2:2. Rosičtí sice šli v prvním poločase do dvoubrankového vedení, hosté ale po změně stran dokázali výsledek srovnat.

FC Slovan Rosice – FC Velké Meziříčí      2:2 (2:0)

Branky: 6. Malata, 35. Drbal – 72. Mucha, 82. (PK) Šuta

Rozhodčí: Chabiča – Vostrejž, Sadecký

Diváků: 80

Rosice: Zádrapa – Kršák, Selinger, Drbal, Pazourek – Kugler, Šíp – Moučka (85. Dutka), Malata, Foral – Chyla (58. Havlásek)

Velké Meziříčí: Kruba – Matulka, Mucha, Šimáček, Bouček – Dolejš, Šuta, Komínek, Smejkal, Demeter – Mezlík (střídali: Puža, Simr, Dufek, Pokorný)

Hned z úvodní šance zápasu padl gól, když si v 6. minutě vyměnil Malata míč s Moučkou a prvně jmenovaný střelou ke vzdálenější tyči nedal Krubovi šanci – 1:0. Ve 29. minutě vyslal na Zádrapu tvrdou střelu Demeter, ta však mířila přímo do jeho náruče. Ve 35. minutě přizvedl Kuglerův roh na přední tyči Šíp a Drbal dorazil hlavou míč do odkryté branky – 2:0. Ve 40. minutě našel Smejkal v šestnáctce Slovanu Demetera, toho ale před Zádrapou zradilo zpracování a vůbec nezakončil.

Třetí branku mohli rosičtí přidat krátce po změně stran, když ve 49. minutě vyslal Pazourek za meziříčskou obranu Chylu, který tísněný dokázal zakončit, míč však zamířil pouze do tyče. V 56. minutě utekl po pravé straně Moučka, přihrál na šestnáctku osamocenému Foralovi a ten trefil přímo náruč hostujícího brankáře. V 59. minutě sklepl Puža prsama míč Mezlíkovi, který orazítkoval tyž Záprapovy branky. V 72. minutě hosté snížili, když se po rohovém kopu prosadil přesnou hlavičkou na zadní tyči Mucha2:1. Vrátit dvoubrankové vedení Slovanu mohl v 75. minutě Foral, který zakončil svoje sólo z poloviny hřiště střelou do tyče. Také hosté dvakrát v utkání nastřelili brankovou konstrukci, konkrétně v 79. minutě Mezlík po přiťuknutí Simra napálil míč do břevna. V následující minutě předvedl Pokorný vynikající zákrok proti lobu Malaty, když míč konečky prstů vytěsnil na roh. Z něj hlavičkoval Malata těsně vedle. V 82. minutě byla po faulu na Simra nařízena penalta. K míči se postavil Šuta a přestože si Zádrapa na míč sáhl, penaltu chytit nedokázal – 2:2. I v závěrečných minutách se hrálo nahoru dolů, strhnout vítězství na svoji stranu už se ale žádnému týmu nepovedlo. Nejblíže ke gólu byl asi v 90. minutě Pazourek, brejk ale zakončil pouze střelou do hostujího brankáře.

V sobotu 28. července čeká fotbalisty “A” týmu Slovanu první soutěžní utkání, ve kterém přivítají divizního nováčka Dostu Bystrc. Předkolo MOL Cupu se hraje od 17:00.

Kategorie: A tým