V Bystrci potvrdilo áčko roli favorita a vyhrálo vysoko 5:0

V 10. kole Moravskoslezské divize D získali fotbalisté “A” týmu Slovanu Rosice povinné tři body, když na hřišti předposlední Dosty Bystrc zvítězili rozdílem třídy 5:0.

FC Dosta Bystrc – FC Slovan Rosice      0:5 (0:3)

Branky: 18. Chyla, 29. Malata, 35. Trtílek, 67. Zezula, 76. Novák

ŽK: 0 – Šíp

Rozhodčí: Koláček – Liška, Kostelník

Diváků: 158

Bystrc: Herink – Pelc, Janíček (K), Babić, Krejčíř – Pohanka (67. Thompson), Marcinov, Zatloukal, Ovčačík, Hladký – Stevanović

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Vítámvás – Kugler, Šíp – Chyla (72. Kršák), Selinger (59. Novák), Trtílek – Malata (K) (59. Pazourek)

Již ve 4. minutě mohl po centru Černého z pravé strany skórovat Trtílek, jeho střelu ale srazil Pelc na roh. V 6. minutě napřáhl z dálky Stevanović, jeho střela skončila vedle pravé tyče. V 9. minutě hlavičkoval Zezula po rohu Kuglera těsně vedle. Ve 14. minutě po dalším rohu Slovanu pálil pohotově Malata, Herink jeho střelu dokázal chytit. V 18. minutě přenesl Černý hru zprava doleva, odkud Trtílek přihrál pod sebe Chylovy a ten z otočky otevřel skóre zápasu – 0:1. Ve 23. minutě měl po akci Trtílka s Malatou blízko k druhé brance Chyla, Herink však výborným zákrokem vytáhl jeho střelu na roh. Z něj hlavičkoval Selinger těsně nad. Ve 26. minutě předvedli domácí svoji nejhezčí akci v utkání, po které se sám před Zádrapou zjevil Stevanović, rosický brankář jej však vychytal. O dvě minuty později hezky zakombinovali i rosičtí, Šíp však z úhlu Herinka nepropálil. Několik desítek vteřin na to se míč dostal k Malatovi, který bombou pod břevno zvýšil – 0:2. Ve 35. minutě našel Černý centrem z pravé strany na zadní tyči Trtílka a ten s pomocí tyče uzavřel gólový účet prvního poločasu – 0:3.

V 50. minutě zahrávali domácí přímý volný kop z nebezpečné pozice, střelu Stevanoviće ale Zádrapa s přehledem kryl. V 59. minutě našel Chyla centrem z pravé strany osamoceného Selingera, ten však hlavou nedokázal zamířit přesně. V 67. minutě vyslal Trtílek do úniku Chylu, který našel před branku nabíhajícího Zezulu a ten přesnou střelou zvýšil – 0:4. V minutě 76. utekl po pravé straně Černý a nezištnou přihrávkou našel před prázdnou brankou Nováka, který uzavřel skóre zápasu – 0:5.

Příští sobotu hostí fotbalisté “A” týmu Slovanu čtvrtý tým tabulky Žďár nad Sázavou. Výkop utkání je v 15:00.

Kategorie: A tým