Po výhře 5:0 nad Havlíčkovým Brodem přezimuje áčko na 2. místě

O zisku tří bodů rozhodli rosičtí už v úvodní půlhodině, kdy se dostali do tříbrankového vedení. I ve zbytku utkání diktovali domácí hráči tempo hry a přestože opět neproměnili řadu šancí včetně penalty, zaslouženě porazili Havlíčkův Brod 5:0.

FC Slovan Rosice – FC Slovan Havlíčkův Brod      5:0 (3:0)

Branky: 3. Drbal, 16. Selinger, 27. (PK) Malata, 55. Zezula, 72. vlastní

ŽK: 0 – Svoboda, Kubát

Rozhodčí: Slováček – Poláček, Smýkal

Diváků: 150

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Vítámvás – Kugler, Šíp – Moučka, Selinger, Praks – Malata (K)

Havl. Brod: Kubát – Molák, Svoboda (K), Vrzal, Veselský – Štědrý, Peřina L., Henek J., Pabousek (68. Henek D.), Fikar (68. Peřina J.) – Pleva (78. Karlík)

Již ve 3´, po rohu zahraném Kuglerem z levé strany, dobře vyskočil na centrovaný míč Drbal a hlavou jej umístil přesně k zadní tyči branky hostí – 1:0. V 16´ po dalším Kuglerově rohu, tentokrát z pravé strany, prošel míč až ke středu branky k volnému Selingerovi, který z hranice brankoviště prostřelil Kubáta – 2:0. V 18´, při kombinační akci domácích středem hřiště, přihrál Selinger na hranici 16 Malatovi a jeho pohotová střela proletěla těsně vedle levé tyče branky hostí. Ve 22´ prostrčil Kugler míč doprava za obranu H. Brodu do 16 nabíhajícímu Malatovi a jeho střelu z úhlu Kubát u bližší tyče nadvakrát s obtížemi zachytil. Ve 26´ byl při rychlém útoku domácích vedeném po levé straně a křížné přihrávce od Prakse bránícím Vrzalem faulován v 16 hostí Malata. Nařízenou penaltu v následující minutě sám faulovaný bezpečně  proměnil – 3:0. Ve 30´ se po přihrávce od Šípa dostal do samostatného útoku domácí Moučka. S jeho brejkem si však vyběhnuvší Kubát poradil a stejně skončil i následující další pokus Moučky o zakončení zevnitř 16. Ve 32´ hosté oplatili domácím předchozí akci, když po přihrávce od Plevy ze středu hřiště unikl po levé straně Fikar. I v tomto případě však akci zlikvidoval včasným vyběhnutím brankář.

Ve 49´ předvedli rychlý útok hosté, když J. Hehek vyvedl míč středem hřiště a přihrál doprava na Štědrého. Štědrý následně našel centrem v prostoru penalty v 16 domácích nedostatečně bráněného Plevu a míč z jeho hlavy jen těsně minul levou tyč branky domácích. V 55´ po dalším rohu Kuglera z levé strany prošel míč podél celé branky až k zadní tyči k Drbalovi a po následné “okopávané” v nepřehledné skrumáži hráčů před brankovou čárou jej protlačil do sítě hostí Zezula4:0. V 70´ srazil za hranicí 16 hostí pronikajícího Chylu L. Peřina. K nařízené penaltě se opět postavil kapitán domácích Malata, avšak tentokrát se jeho střela mezi tyče branky hostí nevešla. V 73´ zahrával přímý kop z pravé strany domácí Černý. Po jeho centru do 16 hostí a hlavičce Drbala se míč dostal na levou stranu 16 k Chylovi a jeho následná střela se odrazila od břevna branky. Účet utkání uzavřeli v 76´ sami hosté, když si střílenou zpětnou přihrávku Černého z pravé stany na nabíhajícího Kršáka srazil do vlastní branky u přední tyče stojící Vrzal – 5:0.

Kategorie: A tým