“A” tým vstoupil do MSFL těsnou porážkou 1:0 v Petřkovicích

Těsnou porážkou 1:0 vstoupili fotbalisté “A” týmu Slovanu do nového soutěžního ročníku MSFL. O výhře domácí ODRY Petřkovice rozhodl ve druhém poločace proměněnou penaltou Neumann.

FC ODRA Petřkovice – FC Slovan Rosice      1:0 (0:0)

Branky: 52. (PK) Neumann

ŽK: Honiš, Dziuba – Pazourek, Selinger, Zezula, Vítámvás

Rozhodčí: Silný – Líkař, Páral

Delegát: Volek

Diváků: 280

Petřkovice: Buček – Strakoš, Honiš, Plesník, Sporysz – Tilkeridis (67. Ptáček), Mládek (77. Dziuba), Baranek (K), Neumann (84. Moučka) – Mišinský (73. Tobiáš), Adamík (64. Szotkowski)

Rosice: Zádrapa (87. Juran) – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Selinger, Nedvěd (82. Koláčný) – Trtílek (64. Vítámvás), Novák, Pazourek (82. Kirschner) – Malata (K) (72. Moučka)

Do první šance zápasu se v 7. minutě dostal domácí Tilkeridis, který z úhlu pálil do připraveného Zádrapy. Rosičtí vyslali první střelu na Bučka ve 14. minutě, Selingerovu pokusu ale scházela větší přesnost. Stejně tak o dvě minuty později zakončil Malata akci po autu střelou vedle levé tyče. V 18. minutě hlavičkoval po centru z pravé strany Adamík nad břevno a z následného protiútoku našel Trtílek pouze připravenou náruč petřkovického Bučka. Ve 34. minutě se v dobré příležitosti ocitl Kršák, rychlou akci Slovanu ale zakončil z hranice šestnáctky střelou těsně nad. Ve 36. minutě pálil na druhé straně po přihrávce zleva Baranek vysoko nad branku. Ve 44. minutě provětral Malata střelou z přímého volného kopu Bučka, ten míč dokázal vyrazit. Největší šanci prvního poločasu si v jeho nastavení vypracovali rosičtí, konkrétně Zezula hlavou po rohu Černého, Buček ale předvedl fantastický zákrok a míč vyrazil opět na roh.

Ve 47. minutě přetlačil Malata jednoho z obránců, nabil na velké vápno Novákovi, jehož zblokovaná střela skončila nad brankou. Zápas rozhodla situace z 52. minuty, kdy byl ve vápně faulovaný Neumann a sám postižený střelou do protipohybu Zádrapy penaltu proměnil – 1:0. V 55. minutě podržel Slovan vynikajícím zákrokem Zádrapa, který dokázal technickou střelu Mišinského vytěsnit na břevno. Nejblíže vyrovnání byli rosičtí v 66. minutě, kdy sám na Bučka postupoval Pazourek, tísněný obráncemi ale pouze nastřelil nohy padajícího Bučka. Utkání mělo až do závěrečného hvizdu velmi slušné tempo, žádný z celků už si ale gólovou příležitost nevypracoval a tak domácí mohli slavit zisk prvních tří bodů.

V neděli se fotbalisté “A” týmu představí poprvé na domácím stadionu, když od 17:00 budou hostit MFK Frýdek-Místek.

Kategorie: A tým