Proti posílené Olomouci B dokázalo áčko získat tři body

Velmi cenné vítězství zaznamenali v předposledním podzimním kole hráči rosického Slovanu, kteří v Olomouci porazili domácí rezervu těsně 1:0. Vítěznou branku vstřelil po čtvrthodině hry Petr Kirschner.

SK Sigma Olomouc B – FC Slovan Rosice      0:1 (0:1)

Branky: 15. Kirschner

ŽK: 0

Rozhodčí: Drozdy – Bebenek, Richtár

Delegát: Prokop

Diváků: 148

Olomouc: Mandous – Látal, Štěrba, Neuer, Beňa – Zahradníček (69. Grečmal), Texl, Zlatohlávek (46. Baďura), Spáčil (K), Galus (59. Langer) – Chytil

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal (K), Vítámvás – Selinger, Novák – Trtílek (65. Malata), Nedvěd (90. Kršák), Pazourek (83. Koláčný) – Kirschner (74. Kugler)

Rozhodující gól zápasu padl hned z první šance, když v 15. minutě prodloužil Novák aut k nohám Kirschnera a ten střelou k přední tyči překonal Mandouse – 0:1. V 19. minutě musel Zádrapa vytasit první ostřejší zákrok, když Látalův tečovaný centr z pravé strany vytěsnil na roh. O minutu později zakončil akci domácích střelou z otočky Chytil, míč však skončil několik metrů vedle. Ve 26. minutě mohli rosičtí udeřit podruhé, když po rohovém kopu střílel z bezprostřední blízkosti Novák, branku ale trestuhodně přestřelil. Ve 27. minutě napřáhl z velké dálky Zlatohlávek, Zádrapa jeho střelu bez větších obtíží vyrazil. Ve 36. minutě podnikli domácí po rohu Slovanu rychlý brejk, na jehož konci postupoval Chytil z pravé strany sám na Zádrapu, nastřelil však pouze jeho nohy. Ve 44. minutě se k odraženému míči dostal kapitán Sigmy Spáčil, jeho střelecký pokus zpoza šestnáctky Zádrapa opět kryl. V poslední minutě první půle byli domácí po chybě rosických blízko k vyrovnání, Chytil však v dobré pozici nastřelil pouze břevno.

Ve druhém poločase domácí vystupňovali svůj tlak, hrozili však převážně pouze z rohových kopů a po centrech ze stran, se kterými si pozorná obrana Slovanu dokázala poradit. V 61. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Chytil nad. V 66. minutě se po centru z pravé strany dostal k zakončení hlavou opět aktivní Chytil, ani tentokrát ale mezi tři tyče nezamířil. V 77. minutě prodloužil Pazourkův roh Novák a na zadní tyči hlavičkoval osamocený Zezula, který o metr minul pravou tyč Mandousovy branky. V 81. minutě pálil z otočky Nedvěd, branku vysoko přestřelil. Z následné akce nastřelili domácí podruhé brankovou konstrukci, když se povedenou střelou z 20 metrů prezentoval střídající Langer. Následující dorážku Texla vyrazil Zádrapa na roh. Definitivně rozhodnout utkání mohl v 88. minutě Nedvěd, který ze 40 metrů přeloboval Mandouse, míč však skončil těsně vedle branky domácích. V poslední šanci zápasu se v 89. minutě ocitl olomoucký Chytil, po rohovém kopu ale hlavičkoval pouze do boční sítě.

Poslední podzimní kolo odehrají fotbalisté “A” týmu Slovanu v sobotu 16. listopadu, kdy se od 10:15 představí na hřišti Otrokovic.

Kategorie: A tým