Žákovské týmy odehrály dvojzápas proti Tišnovu

V sobotu 30. května sehrály naše žákovské týmy přípravné dvojutkání v Tišnově. Zatímco starší remizovali 2:2, kombinovaný tým mladších žáků (2008 + 2009) soupeři podlehl 3:8.

Starší žáci:

AFK Tišnov – FC Slovan Rosice      2:2 (0:1)

Branky Rosic: Pokorný, Steinhauser

Sestava: Otáhal – Švestka, Vladík, Červinka, Zákostelecký, Antoš, Brunclík F., Brunclík M., Klusák, Limberg, Pokorný, Mutina, Střecha, Šteinhauser, Štulpa, Mašek

Komentář trenéra: V kombinované sestavě se nám proti kvalitnímu soupeři podařilo sehrát dobré utkání. V první půli jsme byli i lepším celkem a po pěkné kombinační akci jsme se ujali vedení. Soupeř odpověděl pouze nastřeleným břevnem. Po změně stran se projevila sehranost domácích, kteří převzali iniciativu a jejich šance přibývaly. Dvěma zásahy, z nichž ten druhý byl po dorážce z neproměněné penalty, se domácí ujali vedení. Posledních deset minut naopak patřilo nám, kdy se nám podařilo domácí přitlačit na jejich půlce a po jednom ze závarů jsme minutu před koncem vyrovnali. Pro některé kluky to byl teprve druhý zápas na velkém hřišti v jedenáctkovém fotbale. Stále se učíme a souhra někdy vázne. Tým si zaslouží za předvedený výkon, hlavně bojovnost, jednoznačně pochvalu. V zápase jsme využili výpomoci tří kluků z Lažánek, kteří se jevili velmi dobře.

Mladší žáci:

AFK Tišnov – FC Slovan Rosice      8:3

Branky Rosic: Karásek A., Karásek M., Mašek

Sestava: Hoffmann – Řezníček, Kapoun, Horký N., Karásek A., Karásek M., Mašek, Smištík, Krejčí, Klíma, Mezník, Rozík

Komentář trenéra: Hrálo se již v novém modelu 8+1 na hřišti od vápna k vápnu. V úvodu utkání bylo znát, že se z naší strany jedná o první utkání hrané po delší době a v novém složení. Až v závěru utkání se naše hra přiblížila tomu, co chceme s kluky hrát. Další příprava nás čeká příští sobotu proti týmu Podluží.

Kategorie: Žáci