V prvním přípravném utkání remizovalo áčko s Lanžhotem 2:2

V sobotu 4. července odehráli fotbalisté “A” týmu Slovanu po téměř čtyřměsíční zápasové pauze první přípravné utkání. Proti Lanžhotu postavil trenér Michal Kugler dvě kompletní jedenáctky a zatímco v prvním poločase byli rosičtí lepším týmem a dostali se do dvoubrankového vedení, ve druhé půli měli ze hry více hosté a po gólech Kraloviče a Kosorína srovnali na konečných 2:2.

Do dnešního utkání poprvé naskočila čtveřice nováčků Tadeáš Fabuš (Blansko), Tomáš Dobrovodský (Zbrojovka Brno), Dominik Blažík (Zbrojovka Brno) a Radim Chyla (Start Brno). Po několikaměsíčních vleklých zraněních se pak představilo trio Miroslav Minárčik, Jan Vítámvás a Petr Šíp.

FC Slovan Rosice – TJ Sokol Lanžhot      2:2 (2:0)

Branky: 31. Sedláček, 36. Koláčný – 73. Královič, 80. Kosorín

Rozhodčí: Vostrejž – Líkař, Malimánek

Diváků: 100

Rosice – 1. poločas: Juran – Černý, Zezula, Minárčik, Vítámvás – Selinger, Koláčný – Sedláček, Novák, Pazourek – Fabuš

Rosice – 2. poločas: Zádrapa – Daněk, Blažík, Drbal, Kršák – Selinger (60. Kugler), Šíp – Dobrovodský, Malata, Praks – Chyla

Lanžhot: Petrla – Krejčíř, Mikúšek, Včelka, Chvál – Pidruchnyi, Bartal, Hílek, Bartoš, Ciprys – Kosorín (střídali: Bárta, Svitok, Polách, Královič)

Ve 12. minutě přihrál Sedláček pod sebe Fabušovi, míč mířící z jeho kopačky do odkryté branky vykopl jeden z hostujících obránců. Ve 21. minutě odcentroval z pravé strany Černý, Novákova hlavička ale postrádal větší razanci a Petrla ji bez problému chytil. Ve 28. minutě sklepl Zezula hlavou míč Sedláčkovi, který z voleje těsně přestřelil. Ve 31. minutě našel Černý přesným pasem za obranu Lanžhota nabíhajícího Sedláčka a ten z otočky překonal Petrlu – 1:0. Hosté vyslali první přímou střelu na branku ve 34. minutě, Pidruchného pokus ale mířil přímo do Juranovy náruče. Ve 36. minutě vystřelil z úhlu Fabuš, Petrla míč vyrazil ke Koláčnému, který ho z 22 metrů poslal nechytatelně k pravé tyči – 2:0. Hosté mohli snížit ve 45. minutě, kdy Kosorín pronikl středem obrany, obešel Jurana, z úhlu ale nastřelil pouze tyč. V nastavení první půle ještě vyzkoušel Petrlovu pozornost střelou z pravé strany Sedláček, hostující brankář vyrazil jeho pokus na roh.

Ve 49. minutě pálil z levé strany šestnáctky Ciprys, Zádrapa jeho střelu vyrazil. V 51. minutě hlavičkoval Bárta po rohovém kopu metr vedle pravé tyče. V 57. minutě vyslal Praks do úniku Dobrovodského, jeho střelu z úhlu mířící ke vzdálenější tyči Petrla chytil. V 73. minutě vyskočil na centr z pravé strany nejvýš Královič a přesnou hlavičkou snížil – 2:1. V 76. minutě zakončil Pydruchnyi přihrávku z levé strany ve skluzu vysoko vysoko nad. V 80. minutě rozehráli hosté nakrátko standardní situaci a po několika přihrávkách se míč dostal ke Kosorínovi, který sám před Zádrapou nezaváhal – 2:2. V 85. minutě uhasil závar v šestnáctce Lanžhota Hílek hlavičkou na roh a když v předposlední minutě dvakrát úspěšně zasáhl Petrla, rozešli se oba týmy smírně.

Příští sobotu přivítají fotbalisté “A” týmu vítěze letošního ročníku MSFL Blansko. Výkop utkání je opět v 11:00.

2pripravaBlansko

Kategorie: A tým