“A” tým neudržel poločasové vedení a v Blansku prohrál 2:1

V 5. kole MSFL zajížděli fotbalisté “A” týmu Slovanu na půdu vedoucího Blanska. V prvním poločase byli rosičtí lepší a ujali se vedení 1:0, po změně stran však nabídli domácím dvěma hrubkami možnost výsledek otočit a zvítězit 2:1.

FK Blansko – FC Slovan Rosice      2:1 (0:1)

Branka: 47. Tulajdan, 68. Reteno – 9. (PK) Přerovský

ŽK: Tulajdan, Nešetřil – Šíp, Zezula, Šenk, Krejčí

Rozhodčí: Kotala – Dudek, Bebenek

Delegát: Vacula

Diváků: 392

Blansko: Nešetřil – Chyla, Smrčka, Fall, Feik – Kroutil (56. Reteno), Mach, Minařík, Hladký (86. Pyš) – Machálek (K) (79. Alexa), Tulajdan

Rosice: Juran – Černý (K), Zezula, Krejčí, Šíp – Selinger (77. Koláčný), Buchta – Fila (77. Kršák), Novák, Pazourek (58. Sedláček (67. Šenk)) – Přerovský

Ve 3. minutě zápasu byl před šestnáctkou domácích faulovaný Fila, Přerovského přímý volný kop skončil těsně nad břevnem. V 8. minutě byl v pokutovém území faulovaný Přerovský, který nařízenou penaltu sám proměnil – 0:1. Domácí poprvé zahrozili ve 23. minutě, kdy Kroutilova střela zpoza velkého vápna skončila vedle pravé tyče. Ve 25. minutě prodloužil Novák hlavou míč na Přerovského, jeho tvrdou střelu ale Nešetřil dokázal vyrazit. Ve 36. minutě napřáhl zdálky Hladký a jeho pokus skončil překvapivě na břevně Juranovy branky. Ve 40. minutě si vyměnil Fila míč s Přerovským a první jmenovaný následně pohotově zakončil, jeho střelu však Nešetřil výborným zákrokem zneškodnil.

Ve 47. minutě nabídli rosičtí nepovedeným odkopem na malém vápně domácím vyrovnat, čehož Tulajdan zblízka využil – 1:1. V 55. minutě si na rohový kop Přerovského naskočil Zezula a Nešetřilův vynikající zákrok na brankové čáře zamezil změně skóre. V 61. minutě odcentroval zprava Černý a Nešetřil dalším skvělým zákrokem vytěsnil hlavičku Přerovského na roh. V 68. minutě udeřilo z čista jasna na druhé straně, když Juranovo špatné vyběhnutí potrestal dorážkou do odkryté branky střídající Reteno2:1. V 73. minutě napřáhl z hranice šestnáctky Hladký, jeho pokus Juran kryl. V 82. minutě se Koláčný zbavil ve vápně jednoho z obránců, následnou střelu ale poslal pouze do rukavic Nešetřila. V poslední minutě utkání se ve slibné pozici ocitl Přerovský, i on však pálil pouze do připraveného brankáře domácích.

V sobotu 4. září budou fotbalisté “A” týmu Slovanu hostit béčko Zlína. Výkop utkání je v 16:00.

Kategorie: A tým