Dobrý výkon na body nestačil, “A” tým prohrál v Kroměříži 2:0

Dlouho sahali fotbalisté “A” týmu Slovanu na hřišti vedoucí Hanácké Slavie Kroměříž po bodech, domácí ale v poslední desetiminutovce dvěma góly rozhodli o své výhře 2:0.

SK Hanácká Slavia Kroměříž – FC Slovan Rosice      2:0 (0:0)

Branky: 80. Surynek, 86. Lhotecký

ŽK: Tiahlo, Cupák, Machálek – Praks

Rozhodčí: Ogrodník – Řezníček, Lukašík

Delegát: Juřička

Diváků: 257

Kroměříž: Dostál – Machálek, Matoušek (K), Tiahlo, Jeleček – Cupák, Houser – Plecitý (46. Votava), Sklenář (68. Surynek), Červenka (75. Vyhlíd) – Lhotecký (88. Mlčoch)

Rosice: Juran – Praks (84. Kozel), Zezula, Drbal (K), Buchta – Koláčný, Novák – Přikryl (90. Kršák), Dobrovodský (67. Pazourek), Fila – Přerovský

V 1. minutě utkání se po rohu Přerovského ocitl sám před Dostálem Drbal, domácího brankáře zachránila při hlavičce rosického kapitána spojnice branky. V 10. minutě napřáhl z dálky Přerovský, Dostál jeho pokus kryl. Kroměříž zahrozila ve 24. minutě, kdy se po centru z levé strany zjevil sám před Juranem Plecitý, míč však nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Ve 31. minutě propadl přetažený centr Přikryla až k Buchtovi, který z dobré pozice vysoko přestřelil. Neujala se ani akce Přerovského s Dobrovodským ze 37. minuty, kdy druhý jmenovaný pálil z úhlu vedle pravé tyče.

V 52. minutě zahrávali domácí přímý kop z 25 metrů, míč z kopačky Jelečka skončil nad břevnem Juranovy branky. Krátce na to předvedl brankář Slovanu důležitý zákrok, když po rychlém brejku vychytal v samostatném úniku Lhoteckého. Rosičtí byli blízko vedoucímu gólu v 62. minutě, kdy přetažený centr Přikryla sklepl Praks pod sebe Zezulovi, ten však zblízka hlavičkoval těsně vedle levé tyče. Minutu na to byl před šestnáctkou Slovanu faulovaný Lhotecký a sám postižený orazítkoval z přímého kopu břevno. Oboustranně povedenou pasáž utkání zakončil v 64. minutě centr Přikryla a šance Prakse, Dostál ale i s pomocí jednoho z obránců míč chytil. V 73. minutě napřáhl zpoza velkého vápna Houser, Juran jeho tvrdou střelu chytil. V 74. minutě zkoušel Přerovský technickou střelou překonat Dostála, míč skončil metr nad břevnem. V 80. minutě dokázali kroměřížští vrátit přetažený roh před branku Jurana, kde jej do sítě dorazil Surynek1:0. Rosičtí mohli vyrovnat v 85. minutě, kdy se po centru Nováka a přihrávce Přikryla ocitl sám před Dostálem Přerovský, domácí brankář ho ale vychytal. Minutu na to udeřili domácí podruhé, když se po rychlém protiútoku řítil sám na Jurana Lhotecký a střelou podél něj stanovil konečné skóre zápasu – 2:0.

Příští sobotu budou fotbalisté “A” týmu hostit Velké Meziříčí. Výkop utkání je v 15:00.

Kategorie: A tým