Na úvod přípravy porazil “A” tým druholigový Prostějov 2:1

Cenný skalp získali v prvním utkání letní přípravy fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří na skvěle připraveném trávníku v Určicích porazili 11. tým uplynulého ročníku 2. ligy Prostějov 2:1.

1.SK Prostějov – FC Slovan Rosice      1:2 (1:1)

Branky: 10. Bartolomeu – 45. Novák, 79. Selinger

ŽK: 0 – 0

Diváků: 100

Prostějov: Bárta – Blahuta, Gáč, Bialek, Stříž – Bartolomeu, Kulig, Koudelka (K), Omale, Kušej – Pinc (střídali: Pařízek, Spáčil, Vlachovský, Lhotecký, Elbel, Bolf, Sečkář, Zapletal, Mach)

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Buchta, Kršák (46. Vítámvás) – Přikryl (46. Dobrovodský), Koláčný (46. Kulík), Novák, Selinger (79. Král), Sedláček (46. Kozel) – Fila (60. Banda)

Do zápasu vstoupili lépe prostějovští, kteří zahrozili už ve 3. minutě, kdy musel Zádrapa vyrazit Kušejovu střelu z levé strany na roh. Rosičtí vyslali první střelu na soupeřovu branku v 8. minutě, Koláčného přímý kop Bárta vyrazil. V 9. minutě zakončil Kušej centr z pravé strany střelou nad břevno. O minutu později se domácí prosadili, když po pravé straně utekl Bartolomeu a lobem na zadní tyč nedal Zádrapovi šanci zasáhnout – 1:0. Ve 12. minutě mohl vyrovnat Koláčný, jeho tvrdou střelu z hranice šestnáctky Bárta vyrazil. O dvě minuty později se po pěkné akci rosických ocitl v dobré příležitosti opět Koláčný, po přihrávce Sedláčka ale pálil pouze do jednoho z obránců. Ve 35. minutě dostal Bartolomeu přihrávku z levé strany, kterou zakončil střelou k pravé tyči, Zádrapa se však činil a jeho pokus zneškodnil. Ve 41. minutě pronikl do šestnáctky domácích Přikryl, jeho střela postrádala větší razanci. V poslední minutě prvního dějství odcentroval z pravé strany Koláčný, Novák přeskočil na zadní tyči jednoho z obránců a hlavou srovnal skóre – 1:1.

Ve 48. minutě zakončil Lhotecký centr z pravé strany hlavou vedle pravé tyče. V 55. minutě se na druhé straně dostal k zakončení Kulík, nová posila Rosic ale branku přestřelila. V 60. minutě se po přímém kopu Černého dostal k zakončení opět Kulík, jeho hlavička skončila těsně vedle levé tyče. V 73. minutě se k přetaženému centru z levé strany dostal Dobrovodský, jeho tvrdá střela z rohu šestnáctky skončila metr vedle levé tyče. V 75. minutě se v dobré palebné pozici ocitl Vlachovský, Zádrapa jeho střelu z 10 metrů reflexivně vyrazil. V 78. minutě se po centru Vlachovského z pravé strany dostal k zakončení Lhotecký, hlavou však zamířil nad. O minutu později vystihl na polovině hřiště chybnou rozehrávku domácích Selinger a své sólo zakončil přesnou střelou k pravé tyči – 1:2. Navýšit vedení rosických mohl v 86. minutě Černý, který po pravé straně prošel s míčem až před branku, domácí gólman jej ale vychytal. Gólem neskončila ani následná dorážka kapitána Slovanu a tak premiéra nového trenéra Petra Čuhela skončila těsným, ale cenným vítězstvím 2:1.

V příštím přípravném utkání budou fotbalisté “A” týmu hostit na domácím stadionu Blansko. Hraje se v sobotu od 10:00.

Kategorie: A tým