“A” tým po skvělém výkonu veze z Uherského Brodu 3 body

V 5. kole divize “D” zvítězili fotbalisté Slovanu na půdě Uherského Brodu 3:1. Na brzkou vedoucí branku domácích odpověděli rosičtí nejen výborným výkonem, ale i třemi brankami a po zásluze si do tabulky připsali tři body, což je vyneslo na 2. místo.

ČSK Uherský Brod – FC Slovan Rosice      1:3 (1:1)

Branky: 11. David M. – 26. Malata, 59. Moučka, 84. Chlup

ŽK: 72. Šálek – 89. Vítámvás

Rozhodčí: Petr – Šula, Mayer

Diváci: 170

Uherský Brod: Pochylý – Kúdela (68. Sedláček), David M., Vrága, Nevařil (68. Jaroněk) – Dolina, David R., Hruboš, Šálek, Pacl (18. Večeřa) – Michalec

Rosice: Zádrapa - Drbal, Selinger, Huška, Vítámvás – Moučka, Lang, Dvořák (86. Havlásek), Chlup – Přichystal (77. Pecha), Malata (K) (88. Fojtík)

Po opatrné úvodní desetiminutovce dostali domácí výhodu trestného kopu, ze kterého se přesnou hlavičkou do pravého horního rohu prosadil M. David1:0. Na vedoucí branku Brodu odpověděli rosičtí zvýšeným pohybem, dobře kombinovali a začali domácí přehrávat. Po necelé půlhodině hry byl Moučkův průnik do šestnáctky zastaven na její hranici nedovoleným způsobem. Exekuce přímého kopu se ujal Malata, jehož bombu nedokázal Pochylý vytěsnit mezi tři tyče – 1:1. Po vyrovnávací brance pokračovali hráči Slovanu v náporu, jenž krátce před poločasem vyústil ve stoprocentní šanci Chlupa, ten ale z malého vápna přestřelil.

I po změně stran se hrálo především na polovině domácích a v 59. minutě se rosičtí dostali do vedení, když se Vítámvásův průnik a následný přetažený centr dostal až k Moučkovi, který pohotovou střelou pod břevno otočil vývoj zápasu – 1:2. Důležitý moment přišel v 66. minutě, když po rohovém kopu domácích vytasil Zádrapa fantastický zákrok proti hlavičce směřující do pravé šibenice. Rosičtí mohli poté několikrát navýšit své vedení, šance Malaty, Dvořáka, Langa ěi Hušky ale skončili buď na brankové konstrukci nebo je kryl domácí brankář. Definitivní klid do rosických řad vnesla 84. minuta a Chlupovo parádní sólo zakončené přesnou střelou podél padajícího Pochylého – 1:3.

Ve středu 9. září je na programu vložené 15. kolo divize “D”, ve kterém rosičtí přivítají před vlastními fanoušky tým SFK Vrchovina. Výkop utkání je v 17:00.

Kategorie: A tým