“A” tým Slovanu představuje kádr pro podzimní část MSFL

Třemi zápasy bude v pátek 4. srpna zahájen nový soutěžní ročník Moravskoslezské fotbalové ligy. V jednom z nich se představí i fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří v rámci jihomoravského derby nastoupí na hřišti Blanska. Začátek utkání je v 18:00. Do nové sezóny vstupují svěřenci kouče Petra Čuhela s 21 hráči a 3 brankáři.

Změny v kádru:

Hráčský kádr prvního týmu prošel v průběhu léta minimální obměnou. Ze Zlína přestoupil do Rosic obránce Filip Němeček, který v uplynulé sezóně plnil roli kapitána třetiligového béčka a svoji kvalitu prokázal nejen v přípravných zápasech, ale i v předkole MOL Cupu na hřišti Skaštic. Druhou výraznou posilou je záložník Patrik Goj. Odchovanec Karviné, který pomohl na jaře karvinské rezervě k postupu do MSFL, si o místo v kádru rovněž řekl povedenými výkony v přípravě. Z hostování v divizní Velké Bíteši se vrací levonohý krajní záložník či útočník Miroslav Kozel, z dorostu přišli nastálo Tadeáš Mutina s Jiřím Oborným a v širším kádru “A” týmu zůstávají Vojtěch Haminger a brankář Jan Oborný.

Na konci uplynulé sezóny se naopak rosičtí rozloučili s dlouholetou oporou Tomášem Selingerem, který po 13 sezónách strávených v Rosicích přestoupil do Sparty Brno. Druhou citelnou ztrátou je pak dlouhodobé zranění Štěpána Přikryla, kterého čeká operace kolena a po ní několikaměsíční rekonvalescence.

Kompletní změny v kádru naleznete zde

Hráčský kádr pro podzimní část MSFL:

Brankáři: Jakub Drobek (2002), Jan Zádrapa (1993), Jan Oborný (2006)

Obránci: Tadeáš Zezula (1993), Michael Kršák (1991), Tomáš Praks (1996), Radek Buchta (1989), Jakub Černý (1994), Filip Němeček (2001), David Kotásek (2002)

Záložníci: Karel Kulík (1999), Pavel Novák (1999), Jiří Koláčný (1997), Vojtěch Haminger (2006), Tomáš Dobrovodský (2000), Erik Sedláček (1996), Patrik Goj (2002), Novotný Matěj (2002), Miroslav Kozel (2002)

Útočníci: Adam Fila (1999), Daniel Přerovský (1992), Tadeáš Mutina (2004), Fabián Matula (2000), Jiří Oborný (2004)

Kompletní soupisku “A” týmu naleznete zde

Realizační tým:

Složení realizačního týmu zůstává beze změn. Hlavním trenérem “A” týmu je Petr Čuhel, jeho asistentem je Petr Malata, trenérem brankářů Petr Soustružník, kondičním trenérem Filip Košecký, vedoucím mužstva pan Miroslav Bílek a masérem Luděk Kugler.

Složení realizačního týmu včetně kontaktů naleznete zde

Přípravné zápasy a pohár:

Během léta sehrálo áčko tři přípravné zápasy a krátkou přípravu zakončilo úspěšným předkolem MOL Cupu ve Skašticích. Gólově se v červenci nejvíce dařilo Pavlu Novákovi, který zaznamenal tři branky. O jeden zásah méně si připsal Fabián Matula.

FC Slovan Rosice – TJ Tatran Bohunice     3:2
FC Slovan Rosice – FC Zbrojovka Brno B     1:2
FC Slovan Rosice – FK Blansko     4:1
TJ Skaštice – FC Slovan Rosice     0:3

Kompletní informace z přípravných utkání a MOL Cupu naleznete zde

Kategorie: A tým