V úvodním zápase MSFL remizoval “A” tým v Blansku 1:1

Oboustranně opatrné utkání s minimem šancí nabídlo úvodní kolo Moravskoslezské fotbalové ligy mezi Blanskem a Rosicemi, které skončilo spravedlivou dělbou bodů.

FK Blansko – FC Slovan Rosice       1:1 (1:1)

Branky: 2. Jambor – 32. Koláčný

ŽK: Kocůrek, Porč – Němeček

Rozhodčí: Dorotík – Mayer, Machorek

Delegát: Vidlák

Diváků: 230

Blansko: Nešetřil – Chyla, Černý, Smrčka (K), Porč – Jambor (64. Rajčinec), Holman (90+2. Šíp), Feik, Kocůrek (78. Čejka), Tulajdan (64. Kamenský) – Sedlák

Rosice: Zádrapa – Němeček, Zezula, Buchta, Praks (90. Kulík) – Kršák, Novák – Černý (K) (66. Goj), Koláčný (85. Dobrovodský), Matula (46. Sedláček) – Přerovský (66. Fila)

Domácí měli skvělý vstup do zápasu, když ve 2. minutě přizvedl hlavou centr zleva jeden z obránců Slovanu přímo na kopačku Jambora a nová posila Blanska střelou na bližší tyč překonala Zádrapu – 1:0. Rychlá branka utkání paradoxně ublížila, jelikož v následujících minutách se hra přelévala pouze od vápna k vápnu a často ji kouskoval pískot sudího Dorotíka. Ve 26. minutě zahrával přímý kop Holman, Zádrapa jeho pokus bez větších problémů kryl. Rosičtí poprvé zahrozili až ve 29. minutě, kdy se po centru Přerovského dostal do zakončení Zezula, Nešetřil však za cenu sebeobětování vytěsnil míč na roh. O tři minuty později se hosté dočkali vyrovnání, když dlouhý aut Černého doputoval až ke Koláčnému, který si střeleckou pohodu z konce minulé sezóny přenesl i do letošního ročníku a střelou k levé tyči srovnal na 1:1. Ve zbytku prvního poločasu už stojí za zmínku jen dvě situace. Šance Sedláka ze 39. minuty, kdy se další letní posila domácích ocitla po rychle rozehrané standardce sama před Zádrapou, ten však svůj tým podržel a včasným vyběhnutím jeho šanci zneškodnil. A poté šance Němečka, který se ve 42. minutě zjevil po hlavičce Nováka sám před Nešetřilem, z úhlu jej ale nepřekonal.

Druhý poločas byl na šance ještě skromnější než ten první. V 59. minutě prověřil Nešetřila střelou z 30 metrů Přerovský, domácí golman přímý kop rosického forvarda kryl. Největší šanci druhého dějství měl v 84. minutě Koláčný, který se po faulu na Goje postavil k exekuci přímého kopu z ideální střelecké pozice. Autor vyrovnávacího gólu pálil tvrdě ke vzdálenější tyči, Nešetřil ale jeho pokus vyrazil a dobíhajícímu Němečkovi scházely při dorážce centimetry. Když už se zdálo, že jsou oba týmy spokojeni s bodem, dostal se v nastaveném čase po přihrávce Sedláka do šance střídající Čejka, z úhlu však branku minul.

V prvním domácím zápase této sezóny přivítají fotbalisté “A” týmu 1.SC Znojmo. Utkání se hraje v pátek od 18:00.

Kategorie: A tým