Jarní spanilou jízdu zakončilo áčko těsnou prohrou v Kozlovicích

O konečné 4. místo v tabulce Moravskoslezské divize “D” a možnost stát se po Blansku druhým nejúspěšnějším týmem jara bojovali v závěrečném kole fotbalisté rosického “A” týmu. Utkání v Kozlovicích bohužel nedopadlo podle jejich představ a domácí díky dvěma slepeným brankám z úvodu druhého poločasu zvítězili 2:1. Za Slovan snižoval svojí 20. brankou v sezóně Petr Malata, čímž se stal nejlepším střelcem celé soutěže.

FK Kozlovice – FC Slovan Rosice      2:1 (0:0)

Branky: 54. Schlehr, 56. Kaďorek – 67. (PK) Malata

ŽK: 61. Krejčíř, 78. Kaďorek – 48. Šíp

Rozhodčí: Gasnárek – Černý, Denev

Diváci: 320

Kozlovice: Bureš – Krejčíř, Král Martin (K), Král Michal, Heger – Kaďorek, Schlehr (90. Kadlec), Tomčík, Sikora (88. Drápal) – Galetka (72. Axamit), Žůrek

Rosice: Balčirák – Kršák, Huška, Drbal, Šíp – Kugler, Lang (78. Vítámvás) – Moučka (63. Foral), Selinger, Chlup – Malata (K)

V prvním poločase viděla početná divácká kulisa rychlý fotbal se dvěma velkými šancemi na obou stranách. Tu první měli ve 20. minutě rosičtí, když se Malata dostal s míčem až před Bureše, bývalého brankáře Zbrojovky Brno ale nepropálil. Ve 27. minutě poprvé zahrozili i domácí, Krejčířovu hlavičku z rohového kopu ale Balčirák vyrazil. Další výborný zákrok předvedl rosický brankář o pět minut později, když reflexivně vyrazil další hlavičkový pokus jednoho z domácích hráčů. Následná gólová dorážka nebyla uznána pro ofsajd. Poslední vážnější příležitost první půle přišla ve 39. minutě, kdy Huškova křižná hlavička jen o centimetry minula pravou tyč domácí branky.

Kozlovicím vyšel nástup do druhého poločasu. V 54. minutě se po akci na pravé straně dostal míč až do malého vápna Slovanu, kde jej za bezmocného Balčiráka poslal do sítě Schlehr1:0. O další dvě minuty později se domácí prosadili opět, když Kaďorek přetáhl svůj přímý kop až na zadní tyč, od které se míč odrazil do branky – 2:0. Opaření hráči Slovanu se dostali zpět do hry v 67. minutě, kdy po centru Šípa z levé strany zahrál ve vápně rukou jeden z domácích obránců. Nařízenou penaltu Malata s přehledem proměnil – 2:1. Největší šance na vyrovnání přišla v 81. minutě, kdy Malata prostrčil míč do vápna Chlupovi, jehož střelu ale vytěsnil Bureš na roh. Ve zbytku zápasu už si domácí svoje těsné vedení pohlídali a radovali se tak nakonec se zisku tří bodů a konečného 3. místa v tabulce. Rosičtí obsadili velmi pěknou 6. příčku.

VÝSLEDEK 30kolo kozlovice

Kategorie: A tým