I druhé přípravné utkání “A” týmu s Vyškovem skončilo remízou

V sobotu odehráli fotbalisté “A” týmu Slovanu své druhé přípravné utkání. S kvalitním soupeřem z Vyškova uhráli cennou remízu 3:3. Poprvé v rosickém dresu se dnes představili Jakub Černý (Zbrojovka Brno) a Jan Ovčačík (Bosonohy).

FC Slovan Rosice – MFK Vyškov      3:3 (0:1)

Branky: 62. Malata, 72. Vaněk, 80. Huška – 5. Němeček, 56. Přerovský, 67. Kirschner

Rozhodčí: Smekal – Dolníček, Janda

Diváci: 70

Rosice: Zádrapa (46. Balčirák) – Kršák (75. Hibš), Huška, Drbal, Vítámvás (65. Ovčačík) – Kugler, Šíp – Černý (60. Foral), Selinger (75. Strnad), Chlad (46. Vaněk) – Malata

Vyškov: Kollár – Kuncl, Krejčí, Netopil (46. Neubauer), Němeček (46. Durák) – Nehyba (60. Račanský), Studený, Bokůvka (46. Žoček) – Přerovský, Kirschner, Fialka (33. Novotný)

Lepší vstup do zápasu měli hosté z Vyškova. V 5. minutě tečoval na přední tyči centr z pravé strany Němeček a míč zapadl přesně ke vzdálenější tyči Zádrapovy branky – 0:1. Rosičtí mohli srovnat v 19. minutě, když si za hostující obranu zaběhl na Kršákův pas Černý, jeho střelu ale Kollár vytěsnil na roh. Ve 39. minutě se mohl po rohu Šípa prosadit hlavou Selinger, proti byl ale opět Kollár. A když se ve 44. minutě nevešla mezi tři tyče tvrdá střela Přerovského, skončila první půle těsným vedením hostů.

Druhý poločas byl na branky o poznání bohatší. Hned v jeho úvodu mohl po Malatově přiťuknutí vyrovnat Černý, hostující brankář ale vytasil další výborný zákrok. V 50. minutě se na druhé straně ocitl sám před Balčirákem Studený, rosický brankář ho však vychytal. Vyškov přidal druhou branku v 56. minutě. Přetažený centr z levé strany se dostal až k Přerovskému, který s pomocí teče prostřelil Balčiráka – 0:2. O šest minut později přihrál Selinger mezi obránce Malatovi a ten se tváří v tvář Kollárovi nemílil – 1:2. Hosté si vzali dvoubrankové vedení zpět v 67. minutě, když Kirschner obešel Balčiráka a z úhlu zasunul míč do odkryté branky – 1:3. V 72. minutě se podařilo Slovanu snížit. Vaněk vyslal do samostatného úniku Malatu, jehož střelu Kollár sice ještě dokázal vyrazit, na Vaňkovu pohotovou dorážku už byl ale krátký – 2:3. Vyrovnání se dočkali rosičtí v 80. minutě, když míč po rohovém kopu propadl až k Huškovi a ten ho i s troškou štěstí dostal za Kollárovy záda – 3:3. V 84. minutě mohl Malata dokonat obrat, jeho střela z přímého kopu ale pouze orazítkovala břevno, a tak utkání hrané ve vysokém tempu skončilo nerozhodně.

Ve dalším přípravném utkání přivítáme na domácím stadionu Svratku Brno. Utkání se hraje ve středu 20. července od 17:30.

Kategorie: A tým