Vítězné tažení “A” týmu Slovanu zastavil Uherský Brod

Po šesti výhrách v řadě bez inkasované branky okusili fotbalisté rosického Slovanu poprvé v sezóně hořkost porážky. Přestože se na začátku druhého poločasu dostali do vedení, domácí vývoj utkání díky standartním situacím otočili a zvítězili 3:1.

ČSK Uherský Brod – FC Slovan Rosice      3:1 (0:0)

Branky: 55. Pacl (PK), 63. Blaha, 72. David R. – 46. Černý

ŽK: 47. Mančík – 47. Kršák, 58. Havlásek, 70. Vítámvás, 74. Šíp, 91. Kugler

ČK: 81. Černý (Ros)

Rozhodčí: Galář – Dohnálek, Možíš

Diváci: 279

Uherský Brod: Červinka – Pochylý, David M. (K), Vrága, Holík – Dolina (67. Michalec), David R., Šálek, Pacl, Mančík (83. Nevařil) – Blaha (89. Sedláček)

Rosice: Zádrapa – Kršák, Havlásek, Drbal, Vítámvás (79. Foral) – Kugler, Šíp – Černý, Selinger, Vaněk (67. Novotný) – Malata (K)

Utkání začalo náporem Slovanu, ze kterého ve 3. minutě po rohu Šípa nastřelil Malata pravou tyč Červinkovy branky. Postupem času se hra vyrovnala a odehrávala se pouze mezi šestnáctkami obou mužstev. To se pokusil ve 33. minutě změnit Mančík, který utekl po levé straně Kršákovi a Zádrapa musel předvést výborný zákrok, aby jeho střelu zneškodnil. V poslední minutě první půle utekl po pravé straně Malata, namísto zakončení ale volil zpětnou přihrávku na Vaňka, jemuž v zakončení zabránil jeden z domácích obránců.

Rosickým vyšel i vstup do druhého poločasu. Ve 46. minutě vyslal Vaněk kolmici na Černého a ten střelou mezi nohy Červinky poslal Slovan do vedení – 0:1. Domácí srovnali o necelých deset minut, kdy hlavní sudí Galář nařídil přísný pokutový kop za faul Vítámváse na Dolinu. Přestože Zádrapa směr Paclovy penalty vystihl, na míč nedosáhl – 1:1. V 63. minutě zahrával Brod rohový kop, na který nejvýše vyskočil exligista Blaha a hlavou poslal domácí do vedení – 2:1. O tři minuty později se opět činil Zádrapa, který vyrazil nebezpečnou střelu Doliny. V 73. minutě kopali domácí další roh, po kterém se míč odražený od břevna dostal až k Richard Davidovi a ten jej pohotově dorazil do sítě – 3:1. V závěru zápasu se ještě jednou činil Zádrapa proti střele Michalce z 87. minuty, v 88. minutě mu pak při Paclově střele pomohlo břevno.

Zpět na vítěznou vlnu se může Slovan dostat již v sobotu, kdy bude od 15:30 hostit MSK Břeclav.

Kategorie: A tým