Fantastický start! “A” tým porazil na Bazalech béčko Baníku 2:1

V 1. kole Moravskoslezské fotbalové ligy zvítězili fotbalisté “A” týmu Slovanu nad Baníkem Ostrava B 2:1. Cenné tři body vystřelil rosickým na Bazalech v nastaveném čase Tomáš Selinger.

FC Baník Ostrava B – FC Slovan Rosice      1:2 (0:1)

Branky: 86. Bystřičan – 40. Koláčný, 90+6. Selinger

ŽK: Juroška, Říha, Holaň, Fulnek – Dobrovodský, Přerovský

Rozhodčí: Dudek – Bebenek, Silný

Delegát: Peřina

Diváků: 180

Ostrava: Hrubý – Juroška (46. Drozd), Říha (K), Chlumecký, Fulnek – Zálešák, Boula (46. Chukwudi), Holaň (81. Bystřičan), Jaroň, Sotorník – Smékal (46. Barkov)

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Buchta, Praks (74. Dobrovodský) – Kulík, Novák – Přikryl (85. Krejčí), Koláčný (74. Selinger), Sedláček (85. Kozel) – Fila (72. Přerovský)

Zápas hraný v dobrém tempu divákům příliš šancí nenabídl. Zatímco v prvním poločase byli nebezpečnější rosičtí, ve druhém dějství měli převahu hráči domácího Baníku. V 11. minutě odcentroval z levé strany Fulnek, Smékalova hlavička skončila nad břevnem. Ve 25. minutě vybojoval Fila v šestnáctce domácích zdánlivě ztracený míč, následně přihrál Přikrylovi, jehož centr nedokázal ve vedoucí branku přetavit Praks. Ve 29. minutě nabil Koláčný do střelecké pozice Praksovi, jeho střelu mířící k levé tyči dokázal Hrubý vyrazit. Ve 40. minutě utekl po pravé straně Přikryl, jeho křižnou střelu dokázal sice Hrubý vyrazit, míč se však dostal opět k Přikrylovi, který našel před branku nabíhajícího Koláčného a ten poslal Slovan do vedení – 0:1.

Ve 49. minutě se v nebezpečné pozici ocitl střídající Barkov, v zakončení mu na poslední chvíli zabránil Zezula. V 73. minutě zahrávali ostravští přímý kop z ideální pozice, pokus Jaroně ale pouze orazítkoval pravou spojnici Zádrapovy svatyně. O dvě minuty později napřáhl z 20 metrů Chlumecký, jeho střela se mezi tři tyče nevešla. V 79. minutě se na druhé straně dostal po centru Přikryla do zakončení Novák, jeho hlavička však skončila nad břevnem. Čtyři minuty před koncem utkání se domácím podařilo vyrovnat, když Jaroňovu zpětnou přihrávku proměnil střídající Bystřičan1:1. Když už se zdálo, že zápas spěje do remízového konce, podnikli rosičtí v 95. minutě rychlý protiútok 3 na 2, který přerušil Chukwudi faulem na Přerovského na hranici šestnáctky. Následný přímý kop Přerovského vyrazil Hrubý přímo na kopačky Selingera a ten pohotovou dorážkou zajistil rosickým plný bodový zisk – 1:2.

V sobotu budou fotbalisté “A” týmu hostit na domácím stadionu nováčka soutěže Frýdlant nad Ostravicí. Výkop utkání je v 17:00.

Kategorie: A tým